תשישות לא מוסברת לתינוקת בת שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשישות לא מוסברת לתינוקת בת שנתיים
    מילה
    19/01/2013

שלום רב,
    ביתי אשר בת שנה ותשעה חודשים היא ילדה מאוד היפראקטיבית בשגרת היומיום.
    אתמול אחר הצהריים (כשעה לאחר שהתעוררה משנת צהריים של שלוש שעות) הילדה הפכה באופן פתאומי ממש תוך דקות ספורות לסמרטוט (ממש כך). בקושי מצליחה להחזיק את הראש, העיניים נעצמות ומבקשת לישון. כיוון שלא היו שום סימני מחלה נוספים (אין חום, לא מקוררת, לא משתעלת, לא משלשלת) נדלקה לי נורה אדומה אבל שמתי אותה לישון. לאחר כמה שעות כשראיתי שהיא לא מתעוררת, הערתי אותה והילדה עדיין נראתה תשושה באופן שלא ראיתי אצלה מעולם. כשהערתי אותה היא הקיאה ממש טיפה. החלטתי לקחת אותה לטרם. לילדה לקחו מדדים והיא נבדקה והכל נמצא תקין (חום, לחץ דם, חמצן, ריאות, אוזניים וגרון). לאחר שהייתה ערה כחצי שעה בטרם, הגענו הביתה והילדה נרדמה מייד שוב. בלילה התעוררה פעמיים שוב להקיא אבל כמות קטנה מאוד. קמנו בבוקר ושוב הילדה כמעט ולא מרימה את הראש מהכרית כבר כמה שעות. שותה קצת ואכלה קצת מטרנה.
    חשוב לי לציין כי זאת ילדה שגם שהייתה חולה במחלות מאוד לא נעימות כמו סלמונלה, שפעות ווירוסים שהיו מלווים בחום מאוד גבוה, מעולם לא הייתה נראית כה תשושה, עייפה וחסרת חיות.
    סליחה על הפירוט הנרחב אבל אני נורא מודאגת.
    אשמח בבקשה רק לדעת האם הדאגה שלי מוצדקת או לא ואם כן מה כדאי לעשות.
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשישות לא מוסברת לתינוקת בת שנתיים - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    19/01/2013

התשישות של הילדה המלווה בהקאה בהחלט מדאיגה
    אם התשישות נמשכת הייתי ממליץ פנייה חוזרת למוקד או למיון לצורך הערכה חוזרת ובדיקות דם כגון ספירת דם ורמת מלחים בדם
    בברכה
    פר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מילה
    19/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה