מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגיעון של הדסאמא של13/02/2013
שלום רופאים נכבדים!
רציתי לשאול האם ישנה מניעה מלתת את התכשיר רגיעון של הדס לילדה בת שנתיים ו-4 חודשים?
הסיבה שמקבלת טת זה היא כי מזה שבוע + אינה רגועה בלילות,מתעוררת בבכי רב ללא כל סיבה נראית לעין (נשללו גורמים כמו:חום,אוזניים,בטן,וכד׳)
והרופאה אמרה שניתן לתת משהו להרגעה.
השאלה שלי היא האם ניתן להמשיך ולתת אף אם רואים רגיעה כללית ושינה טובה ורציפה בלילה?לא הייתי רוצה שהיא תתרגל לזה,למרות שמקבלת רק בערב לפני השינה?האם יש נזק בשימוש לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגיעון של הדס - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013שלום רב.
אני ממליץ לא לתת כל טיפול כאשר אין סיבה. אם היא ישנה שינה טובה ורציפה בלילה, למה לתת לה טיפול כלשהו?
כל חומר שאנחנו מכניסים לגוף יכול להיות בעל יתרונות וגם בעל חסרונות. אם זו תרופה קונבנציונאלי, היתרונות והחסרונות כתובים בדף המצורף (תופעות לוואי = חסרונות). בתוספות טבעיות /תרופות לא קונבנצונאלות, לרוב אין מחקר אשר מוכחי את יתרונותיהן, ואין דף מצורף המתאר את תופעות הלוואי שלהן. העובדה שאין מחקרים המוכיחים יעילות ואין דף הסבר בו כתובות תופעות הלוואי לא מלמדת כי אין יעילות וכי אין תופעות לוואי... ולכן אם אין צורך בכל טיפול - עדיף לא להשתמש בו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שמלכתחילה
אמא של14/02/2013התחלנו לתת לה את זה כי השינה שלה בלילה לא הייתה רציפה..לא הייתי נותנת לה סתם כך ללא סיבה.
היו לילות לא מעטים בהם התעוררה כמעט כל שעה ולאחר בדיקה של רופאת ילדים לא עלתה על סיבה רפואית לכך (אוזניים/בטן/כד׳)
השאלה שלי היא האם יש איזשהו נזק במתן תכשיר כזה לאורך זמן (שבועות נניח),לפחות עד שנראה שהלילות יחזרו לקדמותם,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שמלכתחילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013התשובה היא שכל דבר שמוכנס לגוף שלנו יש לו פוטנציאל לעזור ויש לו פוטנציאל להזיק. ואני לא מדבר ספציפית על חיזוקית של הדס...
צריך לשקול האם היתרונות של המוצר אותו אנחנו מכניסים לגוף עולים על החסרונות.
במוצרים רבים אין מידע מחקרי בנוגע ליתרונות וכן אין די מידע בנוגע לחסרונות (תופעות לוואי), ולכן קשה לקבל את ההחלטה בצורה מושכלת ושקולה.
לצערי אין לי את הכלים לייעץ לך משום שאת שואלת אותי מידע שאין ברשותי, ואולי גם אין ברשות מי שמייצר את המוצר אותו את צורכת.
האם יש נזק במתן תכשיר כזה לאורך זמן? - אני מציע לפנות לחברה המייצרת ולשאול איזה מידע יש להם על המוצר שלהם, והאם ידוע להם על נזקים שהוא גורם או לא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)