פטריה בלשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה בלשון
    קרן
    18/02/2013

בתי בת 7 שבועות (נולדה פגית), אובחנה עם פטריה בלשון(נאמר לי שזה או מפליטות או ממני) וטופלה עם ניסטטין 4 פעמים יום, לאחר שבוע הרופא השני במרפאה טען שהפטריה כנראה מפליטות (מה שהיא לא ממש סובלת ממנו) ואמר שאין טעם בטיפול ויש לטפל בפליטות ע"י הורדה בכמות האוכל ונתן לי זנטק פעמיים ביום לתת לה.

שאלותיי:
    1.להמשיך עם הניסטטין כי אני שמה לב שהפטריה אכן חזרה עם ההפסקה בטיפול, ולמרות ההפחתה במזון ובזנטק?
    2.האם יש אפשרות שהפטריה עברה לה ממני, ואם כן האם אני צריכה לטפל בפטריה אצלי על השד בצורה זו או אחרת?
    3. האם יש סיכון בזנטק (חצי מ"ל פעמיים ביום)-קראתי על המון תופעות לואי ... או להמשיך בטיפול למרות שלא אובחן ריפלוקס ודאי.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    28/02/2013

קרן שלום.
    האבחנה של רפלוקס היא קלינית (הדרך להוכיח אותה בצורות מדעיות יותר היא חודרנית, וכוללת פרוצדרות לא נעימות, ולכן, לרוב נמנעים מפעילויות אלה).
    בנוגע לפטריה... האם לילדה יש קושי לאכול? נמנעת מלאכול?
    אם היא אכלת, ללא כל בעיה, למרו ממצאים הנדמים כפטריה (רובד לבן על הלשון) - אין צורך לטפל.
    צריכים לטפל בפטריה רק אם היא מפריעה לילדה לאכול.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה