silent reflux?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• silent reflux?
    קרן
    16/04/2013

שלום,
    בתי בת 3.5 חודשים,נולדה פגית. סובלת מפטריה בלשון כבר זמן ממושך מטופלת מדי פעם בניסטטין ready-mix ואני מורחת קרם-דקטרין על החזה שלי...ולא מצלות להיפטר מזה, לא עושה רושם שזה מפריע לה לאכול, אך בעיה אחרת...חברתי הסבה את תשומת ליבי לגבי רפלוקס-שקט, קראתי מאמר וראיתי שהרבה מהסימנים קיימים אצלה:
    במהלך האוכל או אחריו מקשיטה את הגב ומותחת צואר (לעיתים כשהפיטמה עוד בפה שלה, מה שמכאיב לי מאוד) ומתפתלת מכאב - גזים? לעיתים נרגעת עם עשיית קקי
    שינה ויקיצה לא סדירות
    מחפשת כל הזמן להיות על הידיים (אמרו לי שפגים אוהבים את ההתכרבלות הזו)
    אני לא רואה פליטות אך לפעמים נשמע שעולה לה אוכל והיא משתנקת ממנו..
    מדי פעם סובלת מגיהוקים
    לפעמים מתעוררת בבכי קורע לב
    האם זה רפלוקס? יש לי זנטק שהרופא פעם רשם לי, כי חשב שהפטריה מפליטות, אך לא נתנתי לה כי הרופא השני טען שזה מיותר.

מה ניתן לעשות עם הפטריה? עם הרפלוקס?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    silent reflux?

הוספת תגובה

• silent reflux? - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/04/2013

קרן שלום.
    את מתארת מצב שמתאים לרפלוקס-סמוי, וטיפול בזנטאק הוא אפשרי. לפי תוצאות הטיפול תוכלי לחזק את האבחנה. דהיינו, אם לאחר טיפול בזנטאק, פתאום קל ללדה לאכול, ללא הקשתת הגב והאי שקט - סימן שזו היתה הבעיה.
    אם אין לילדה בעיות באכילה, אז אין סיבה אמיתית לטיפל בפטרת, גם אם את מתרשמת מפטרת בלשון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדר' קרן

קרן
    19/04/2013

תודה על התשובה וסליחה על איות המילה מקשיתה ב"ט" (אוי לבושה..)

הרופא אכן נתן לי זנטאק במינון 4 מ"ג/ק"ג ליום לחלק ל2 מנות ביום.... האם זה המינון המומלץ? חברתי נותנת מינון של פי 2.5

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדר' קרן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/04/2013

קרן שלום.
    המינון שניתן לך הוא נכון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה