שינה על הבטן וסיבוב הראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הבטן וסיבוב הראש
    חני
    21/03/2008

ד"ר שבת שלום
    יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים כשהיא ישנה על הבטן( זה לא קורה הברה במהלך היום)
    הראש שלה תמיד מופנה לכיוון אחד והיא לא מסובבת אותו לכיוון השני בכלל ושאני מנסה לסובב לה אותו מעדינות היא לא מוכנה ומסובבת בחזרה את הראש.
    האם זה מהווה בעיה כול שהיא? מה צריך לעשות?
    בממוצע היא ישנה ככה 3 שעות סה"כ אם אני מחברת את כמות הזמן שהיא ישנה על הבטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן וסיבוב הראש

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ד''ר הדר ירדני
    21/03/2008

שלום חני,
    כדאי לפנות לרופא לבדיקה. יתכן ומדובר בטורטיקוליס - שמתאפיין אכן בנוקשות הצואר בצד אחד, יתכן שעוד מזמן ההריון.
    במקרים כאלו כדאי בדר"כ להשכיב הרבה על הבטן (בעירות) ולגרות עם צעצועים משני הכיוונים. להאכיל כל פעם על יד אחרת, ולהשכיב במיטה כל כמה ימים כשהראש והרגליים בצד אחר. כלומר לא לנסות להזיז את הראש, אלא להחליף כיוון של כל הגוף.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    22/03/2008

כול לילה אני משכיבה אותה לישון פעם על צד שמואל פעם על צד ימין
    כשאני שמה אותה על הבטן כשהיא ערה היא מסובבת את הראש לשני הכיוונים הראש גם יציב
    היא מסובבת את הראש כשהיא על הבטן ממש טוב
    העם עדין אני צריכה לפנות לרופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ד''ר הדר ירדני
    22/03/2008

שלום חני,
    לפי מה שאת כותבת כעת, כנראה שלא. בכל מקרה לא מספיק להשכיב כל פעם עם הראש לצד אחר, צריך לסובב את כל הגוף אם רוצים שיהיה משמעותי.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    22/03/2008

רציתי לדעת מה זאת אומרת לסובב את כול הגוף? אם היא ישנה עם הראש לכיוון צד ימין של המיטה לסובב אותה לכיוון צד שמואל של המיטה?
    מודה לך מאוד על תשובותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ד''ר הדר ירדני
    22/03/2008

שלום חני,
    הכוונה להפוך את כל הגוף. אם פעם היא שוכבת במיטה ------> למחרת להשכיב אותה <------
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה