מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליומיה19/08/2013
שלום,
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים.
כרגע אני בהריון, שבוע 34.
מחכה ללידה.
קצת נלחצתי מכל הסיפור של הפוליו. יש כל הזמן כתבות על זה שכל הילדים שמתחסנים יהיו מדבקים לשישה שבועות.
התינוקת שלי צפוייה להיוולד במהלך החיסונים.
למיטב הבנתי, תינוקות בלידתם ועד שאחסן אותה (לפי מה שהבנתי בגיל חודשיים בנגיף המומת) אין להם כלל חיסון למחלה.
האם הילדים המחוסנים בחיסון המוחלש יהיו מדבקים עבורה?
האם זה אומר שאסור לי לתת לה להתקרב לילדים בטווח של 6 שבועות מרגע קבלת החיסון?
האם אחרי הלידה מומלץ לי להמנע ממקומות ציבוריים? משירותים ציבוריים?
והורים לילדים בטווח ההדבקה של החיסון, האם גם הם יכולים להעביר את החידק איתם?
אשמח לתשובה או להפניה. אף אחד לא מדבר על התינוקות ואינני יודעת כיצד לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/09/2013מיה שלום.
התינוקת אכן לא תוכל להתחסן מייד לאחר הלידה, ותאחלץ להמתין לקבלת החיסון החי מוחלש עד גיל 4 חודשים. היא תוכל לקבל חיסון מומת בגיל 6 שבועות (מוקדם) שיגן עליה.
כמובן שאחיה הגדולים יכולים להעביר אליה את הוירוס החי-מוחלש.
כמו"כ, אנשים אשר נדבקים מהילדים עם וירוס חי מוחלש גם יכולים להעביר אליה אותו.
יש להקפיד על הגיינה - שזו המלצה בריאה בכל מקרה, בכל גיל. אך ודאי כאשר מטפלים בתינוק חדש.
גם אם לא היינו בתקופה של חיוסנים שכאלה, תינוקת קטנה לא אמורה להיות חשופה לילדים קטנים, ובודאי לא למגע ישיר אם לא רחצו ידיים טוב טוב.
גם אין סיבה לחשוף אותה למבוגרים רבים מסביבה, די בהורים, סבא וסבתא... ותרגישו נוח "להרחיק" אחרים בשל הפוליו... רק תרוויחו מזה :)
במקרה הכי נורא, היא תדבק מהוירוס החי-מוחלש... רוב מוחלט של התינוקות בעלי מערכת חיסון תקינה, ויוכלו להתמודד היטב עם וירוס חי מוחלש גם ככה. כל מדדי הזהירות שנלקחו במשרד הבריאות, נועדו למזער פוטנציאל לנזק, אך גם אם הילדה תחשף לוירוס חי מוחלש בהיותה לא מוגנת - קרוב לודאי שלא יקרה לה דבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)