מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהנעמה15/09/2014
שלום
יש לי תינוקת בת חדשיים וחצי שסובלת מריפלוקס. כמה ימים אחרי הלידה התחילה לצרוח בלי הפסקה )לא לבכות אלא ממש צרחות ועוויתתות בגוף מכאב( ושבועיים לאחר הלידה החלה גם לפלוט. מאז טופלה בזנתק ועברנו ללוסק, ניסיתי להפסיק מוצרי חלב )הנקה( ושלל פתרונות יצירתיים. ללא טיפול תרופתי היא ממש מתקשה לאכול בגלל הצריבה ואיתו יש הקלה גדולה. כשהיא נינוחה היא משחקת, מחייכת , תקשורתית. מה שעוד לא נפתר וסומן מההתחלה כבעיה שלא ברור לי עד כמה קשורה לריפלוקס הוא נושא השינה. מאד מאד מתקשה להרדם במהלך היום. צורחת ובוכה כשאני מרדימה אותה בנענוע. לא נרדמת בעגלה/מיטה וכו. כשאני מניחה במיטה מתעוררת לאחר גג חמש דק וגם עלי מתעוררת לעיתים בבכי אחרי 10/20 דק. מיותר לציין שאני מותשת. עד כמה המצב בעייתי? האם עלי בגיל כה צעיר לעבוד איתה "התנהגותית"? האם יש סיכוי שהמצב יסתדר מעצמו? אני אובדת עצות וכמובן דואגת לה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/10/2014נעמה שלום.
יתכן שבעיית השינה קשורה לרפלוקס (האוכל עולה בקלות יתרה במעלה הושט בשכיבה על הגב). כדאי לנסות להשכיבה ב"השכבה גבוהה", כך שהמיטה תהיה בזוית של 30 מעלות- 40 מעלות, וראשה בחלק הגבוה יותר של המיטה, בעוד שרגליה בחלק הנמוך יותר. לעיתים גם השכבה על הבטן עד שהיא נרדמת (ומייד להעביר אותה לגב כאשר היא נרדמת) יכולה לעזור.
וכמובן... יתכן שבעיית השינה לא קשורה לרפלוקס, ופשוט דרוש קצת יותר זמן עד שתכירי את ההרגלים שלה, ואיך היא והבת להירדם (וגם שהיא בעצמה תכיר את זה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)