חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום
    דיקלה
    07/05/2008

שלום רב!
    יש לי ילד בן שנה ו 4 חודשים.
    רציתי לדעת עד איזה מספר אפשר לא להוריד חום לילד.
    אני יודעת שכאשר יש לבנאדם חום זה אומר שהגוף שלו נלחם בחיידקים ולמעשה החום הוא זה שהורג אותם וכאשר אנחנו מורידים את החום מתרבים בגוף יותר חיידקים ואחרי שהתרופה פגה החום עולה עוד הפעם . אינני מבינה מדוע הרפואה ממליצה ישר להוריד לילד חום, אני בתור אמא (שממש לא אוהבת תרופות) בדילמה לגביי העניין, מצד אחד כשלילד שלי יש חום אני מעדיפה לא לעשות עם זה כלום(כמובן בתנאי שהילד מתפקד כרגיל,שמח ומשחק) ומצד שני אני לא בטוחה לגביי העניין(זה מפחיד לא להוריד חום, כך הרגילו אונו כל החיים)
    אשמח לקבל תשובה בנושא
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חום

הוספת תגובה

• תשובה לדיקלה

ד''ר בובי גרוס
    07/05/2008

כעקרון חום שה תסמין של מחלה כמו שיעול, נזלת , כאבים וכו'

מה שאת מתארת זה לא כל כך מדויק ושייך לרפואה מהעבר הרחוק. הופעת חום נובע מהפרשה של חומים בגוף לתגובת הגוף למצב כל שהו כולל מחלה.

החום אינו הורג את החיידקים או הוירוסים אל תאי הגוף הלבנים למיניהם.

אם החום אינו מפריע לחולה לא חייבים לטפל בתרופות להורדה ואפשר לנסות אמצעים אחרים כמו הורדת ביגוד ומקלחות במים פושרים ( בשום פנים ואופן לא מים קרים) יחד עם זאת בילדים קטנים במיוחד אני בד"כ ממליץ טיפול בחום אם הילד באי שקט בחום מעל 38 או בכל מקרה לפני השכבה לישון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה