מחלת הנשיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה
    ויקי
    24/06/2008

שלום רב,
    רציתי בבקשה לשאול כמה זמן עלי להימנע מחשיפת תינוק לאדם אשר התברר כי נדבק במחלת הנשיקה (לפני כחודש). האם ההדבקה מסוכנת גם לי? מהן ההגבלות הקיימות בעניין. אגב, נאמר לי שתינוקות קטנים מחוסנים מפני הדבקות במחלת הנשיקה - אבל לא כ"כ נשמע לי הגיוני.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

ד''ר בובי גרוס
    24/06/2008

"מחלת הנשיקה" או כפי שצריך לקרוא לה מונונוקליאוזיס זיהומית היא מחלה ויראלית מאוד שכיחה ובד"כ קלה בילדים. לעומת זאת המחלה קשה יותר ממתבגרים ועד למבוגרים.
    היא בד"כ חולפת מעצמה ואין טיפול ספציפי. לעיתים רחוקות קיימות סיבוכים מסויימים.
    אין חיסון וגם לא ניתן להמנע מהדבקה כי הוירוס נפוץ מאוד ונמצא בכל מקום. יחד עם זאת לא רצוי לבוא במגע הדוק עם אדם חולה לתקופה של לפחות שבועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה נוספת

ויקי
    24/06/2008

תודה על המענה המהיר. ציינת בתשובתך כי רצוי שלא לבוא במגע עם אדם חולה במשך לפחות שבועיים. שאלתי היא מאיזה מועד סופרים פרק זמן של שבועיים. מהשלב בו המחלה חלפה? אני מניחה שבבדיקות דם ניתן לראות את נוכחות הוירוס בדם ואז לדעת האם המחלה פעילה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לויקי

ד''ר בובי גרוס
    25/06/2008

השבועיים זה למעשה השארה וטווח ביטחון בד"כ יומיים מהופעת הסימנים האדם מדבק.

ניתן לאבחן את המחלה בודאות ע"י בדיקות דם. אבל לא הייתי ממליץ על בדיקות דם לתינוקות במיוחד שאין ממילא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה