תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה
    לי
    04/08/2008

איך ניראה תפריט של תינוקת בת שנה וחודש? אני עדיין מניקה, כמה ארוחות צריכה לאכול? כל כמה זמן,?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר הדר ירדני
    04/08/2008

שלום לי,
    בגיל שנה פלוס, הכלכלה רגילה.
    ארוחת בוקר - חלב, או ביצה, גבינה, לחם...
    ירקות ובשר בצהרים,
    פירות בעשר או אחה"צ,
    מנה של יוגורט, או משהו אחר כזה בעשר או אחה"צ (תלוי בזמן הפרי),
    וארוחת ערב - כמו הבוקר
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לי
    05/08/2008

כמה זמן צ"ל בין ארוחה לארוחה? באיזה שעה ארוחת ערב? מה הערך של ההנקה בגיל הזה ? האם זה נחשב לארוחה, היא עדיין יונקת כל שעה...מתי שהיא רוצה... היא לא אוכלת עוף ובשר, רוב הארוחות חלביות, יוגורט ,דניאלה, גרבר, קצת אורז, במבה ,ביסקוויט, והרבה הרבה הנקה, אני חושבת בגלל הנקה ,היא לא אוכלת טוב אוכל רגיל, וכשאני לא מניקה היא בוכה וגם ככה לא רוצה לאכול אוכל רגיל.... ממש אוכלת קצת אוכל רגיל והרבה הנקה, עולה 200 גרם כל חודש, היא בת שנה וחודש בשקילה אחרונה שקלה 9.100, הולכת זוחלת , פעלתנית חייכנית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר הדר ירדני
    05/08/2008

שלום לי,
    בגיל שנה וחודש היא כבר אמורה להיות עם סדר יום קבוע של ארוחות. בוקר, עשר, צהרים, אחה"צ וערב.
    הנקה אינה אפקטיבית ובטח לא כל שעה, את לדעתי משמשת כמוצץ יותר ממקור לאוכל.
    אפשר להניק, פינוק לפני השינה, ובבוקר. השאר צריך להרגיל לארוחות רגילות ומגוונות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לי
    06/08/2008

מה לעשות אם היא מסרבת לאכול? להכריח אותה , לתת לה בכוח, היא לא אוכלת מספיק, קצת מכל דבר ממש קצת, קצת יוגורט , קצת מוצצת מלפפון,עושה ביסים קטנים לאפרסק וזורקת, אוכלת במבמ טוב, ומהאוכל כמה כפיות זה הכל, זה לא מספיק היא לא אוכלת..... ואם אני גם לא אתן לה ציצי היא צמה.... אני מפחדת שתרד במשקל גם ככה היא קטנה, לתת לה להשאר רעבה ללא ציצי גם?עד שתיהיה רעבה ואז תוכל אוכל? או להכריח אותה בכוח, אני מיואשת.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר הדר ירדני
    06/08/2008

שלום לי,
    את חייבת לעשות סדר בארוחות. להוריד את כמות ההנקות. היא צריכה להגיע לארוחה רעבה, ולא חצי שבעה, וצריכה לאכול עד ששבעה ואז יהיו מרווחים גדולים יותר. כרגע היא לא מספיק רעבה ולא מספיק שבעה אף פעם.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה