מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות לחלב פרה אצל תינוקתאמא21/08/2008
שלום דוקטור! ביתי בת 4 וחצי חודשים ואוכלת חלב אם( רק). בגיל חודשיים גיליתי שהיא רגישה לחלב- הקיאה כל תמ"ל חלבי( אם אכלה הרבה- אחרי חצי שעה-שעה- אם אכלה קצת יכלה להקיא אחרי 6 שעות ואפילו פעם הקיאה אחרי 14 שעות). בזמנו עשיתי הרבה ניסיונות ותמיד אחרי תמ"ל חלבי היא הקיאה. ניסיתי תמ"ל צמחי והכל היה בסדר. בהמלצת רופא הילדים הפסקתי לנסות לתת לה תמ"ל חלבי והמשכתי לשאוב לה ( התינוקת לא רוצה לינוק). לפני חודש ניסיתי לתת פעם אחת תמ"ל צמחי והיא הקיאה גם אותו. אתמול היינו במרפאה אצל אלרגולוג, ועשינו טסטים עוריים לחלב פרה, סויה ועיזים- הטסטים יצאו שליליים ושללו אלרגיה. הרופא אמר שקיימת רגישות אחרת לחלב שהיא אינה מסכנת חיים שאי אפשר לראות אותה לפי התבחינים העוריים והמליץ לי לנסות שוב לתת לה תמ"ל חלבי. נתתי לה היום רק 20 CC ואחרי 5 שעות היא שלשלה +הקיאה. לא יודעת מה לעשות-אני רוצה לצאת לעבודה ואני לא רוצה לשאוב יותר זה נהפך לסיוט-אין לי חיים. התינוקת מסרבת בכל תוקף לאכול נוטרומיגן. היא מתעצבנת ויורקת אותו ובוכה.(ובצדק, הטעם שלו נוראי) אני לא יודעת מה לעשות... ניסיתי לתת גם תמ"ל ללא לקטוז בעצת אחד הרופאים( למרות שזה לא ממש הגיוני כי בחלב אם יש פי 8 יותר לקטוז מבחלב פרה). מה אני יכולה לעשות? אני כבר כ"כ מיואשת.... זה לא ניתן לריפוי? יש משהו שניתן לעשות? להרגיל אותה? באמת אין סכנה לחייה אם במקרה בשלב כלשהו יצא לה לאכול משהו חלבי? מה אני יכולה לעשות שהיא תאכל את הנוטרומיגן? כבר בא לי לבכות מכל הסיפור הזה )-: תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מיואשת
ד''ר בובי גרוס22/08/2008נראה לי כי יש " סמתוכה" בכל נושא התזונה.
לי לא ידוע שהמבחנים לרגישות לחלב מהמנים בגיל זה ו גם לא שמעתי שעושים בגיל זה מבחני רגישות לחלב.
אבל זה החלטה של מומחה לאלרגיה שיש בכל קופת חולים.
אם היא רגישה לחלב (חלבון חלב) לא לקטוזה אז מנסים סויה - צמחי. 20% מהילדים הרגישים לחלב רגישים גם לסויה.
אז עוברים לפורמולה שבו החלבון מפורק למרכיבים. בשוק יש פורמולה הנקראת - נוטרמיגן.
או פרגסטמיל שהוא עוד יותר מפורק.
הייתי מנסה סויה ואם זה לא עוזר נוטרמיגן.
לא מספיק לתת 2 - 3 מנות אלה יום יומיים ואז להחליף. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)