ברזל נמוך כבר 1/2- פעוט בן 2.10 חוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל נמוך כבר 1/2- פעוט בן 2.10 חוד
    אמא עייפה
    05/11/2008

בני בן 2.10 חודשים. בחצי השנה האחרונה קיבל תוספת ברזל (עם הפסקות קצרות-עקב תופעות לוואי- כאבי בטן ועצירויות). כמו כן בהמלצת הרופאים תגברנו מבחינה תזונתית ארוחת ערב בשרית גם כן (בנוסף לארוחת צהריים בשרית) ככה שאוכל גם בערב עוף או בשר. התחלנו את הטיפול בגלל - ברזל 45, פריטין 11 והמוגלובין 11.7. עכשיו- חצי שנה אחרי חזרנו על בדיקות הדם והתוצ': ברזל 35, פריטין 30, המוגלובין 12.2 (שאר התוצ' תקינות- נמוך אך לא מעבר לנורמה) שאלתי- ההמוגלובין אכן תקין אבל הברזל בירידה והפריטין אמנם בגדר הנורמה אך עדיין מאוד נמוך. מה עושים? ולמה הברזל לא עולה? אציין ואומר שבני מתפתח יפה- גובה ומשקל תקינים ואפילו גבוה לגילו. מאוד שמח ונמרץ. לאחרונה יותר חיוור ועייף. אוסיף שבחודשים האחרונים התפתחה אצלו מחלת האסטמה והוא בטיפול עם כדור סינגולייר פעם ביום- כרגע האסטמה בשליטה כך שהוא דווקא ישן יותר טוב בלילות. רופא הילדים שלנו אמר שניתן לו עוד חודשיים ברזל במינון של 50 מ"ג (!!!) ליום. עד היום נתנו לו בערך 17 מ"ג וגם זה היה לא נעים. משקלו הוא 14.6 ק"ג. מה אנחנו עושים? נראה לי מוגזם ובלתי אפשרי לתת לו כ"כ הרבה ברזל ואני מאוד רוצה לתת לו מולטיויטמין כי תזונתו מאוד לקוייה (לא אוכל ירקות ופירות). אפשר להפסיק ברזל ולתת במקום מולטיויטמין או שזה לא מספיק? אשמח לדעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ד''ר הדר ירדני
    06/11/2008

שלום שלומי,
    לדעתי כדאי לעשות בדיקה מדוע אין עלייה בברזל למרות מתן, אם אכן נתתם.
    לא הייתי נותנת מולטי וויטמין כי יש שם דברים נוספים שלא בהכרח נחוצים לגוף.
    אין בעייה לתת מינון גבוה לתקופה קצרה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה