שכחתם לענות לי אז כותבת שוב..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתם לענות לי אז כותבת שוב..
    אמא מודאגת
    20/11/2008

יש לי תאומים בני שלושה חודשים. כבר בהתחלה ניכר הבדל בתקשורת של שני התינוקות. אחד התינוקות, בשונה מאד מאחיו, נמנע מקשר עין, ממש מסיט את המבט כשאני מנסה להכנס לו לטווח הראייה, היו מספר מקרים שחשדתי שאינו רואה טוב אולם כיום ברור לי לחלוטין שהוא רואה מצויין אך מעדיף שלא להסתכל לי בפנים.. נדמה לי גם שהוא לא אוהב מגע, בוכה על הידיים ונרגע כשמניחה אותו במיטתו. שם הוא יכול להסתכל על ספר הציורים או על המובייל בריכוז מרשים ולמשך זמן רב, הרבה יותר מאחיו. יש לציין שהוא גם מושך ידיים למשחקים יותר טוב מאחיו. הוא לא מחייך הרבה וגם לא כל כך אוהב לאכול... כבר מגיל 0 היה מוכן לוותר על ארוחות, לא בכה, פשוט נרדם בלי אוכל לעוד כמה שעות... (כמובן שכשהבנתי שזו שיטה הערתי להאכילו). הוא ממלמל אבל מעט מאד, מסתכל עלי אבל מעט מאד. הבנתי שאלו יכולים להיות סימנים לאוטיזם. האם עלי להיות מודאגת? האם אפשר לאבחן את זה כבר בשלב מוקדם כזה? האם יש מה לעשות עכשיו? אני מאד מודאגת. אשמח להכוונה אגב, בטיפת חלב בדיקה לפני כשבועיים נאמר לי שמתפתח בסדר אבל לא שיתפתי בחשד הזה שלי, שהולך וצובר תאוצה בימים האחרונים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

ד''ר בובי גרוס
    22/11/2008

אתר זה זה לא המקום לאיבחון התינוקות. יש לגשת בהקדם לרופא ילדים לבדיקה והערכה.

לא טיפת חלב כי שם לא תמיד עובד מומחה לרפואת ילדים. רק בקופת חולים שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה