מס' שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות
    עדי
    11/12/2008

שלום, בתי תחגוג 3 חודשים בשבוע הבא ויש לי מס' שאלות: היא נולדה במשקל 2911 ובחודש וחצי הראשונים היא אכלה יפה (180 מ"ל לכל ק"ג) ועלתה במשקל. בגיל חודש שקלה 4.5 ק"ג ובגיל חודשיים שקלה 5.5 ק"ג. היא נמצאת באחוזונים הגבוהים גם מבחינת אורכה. בחודש האחרון היא אוכלת מעט יחסית (100-120 מ"ל לכל ק"ג). רופא הילדים לא התרגש מכך, אך הילדה שכה אהבה לאכול לא מסכימה לסיים בקבוק של 120 מ"ל. האם יש סיבה לדאגה? האם לנסות להתעקש איתה שתאכל יותר? אני יודעת שזה נורמלי שתינוקות פולטים, אך כיצד ניתן לדעת כשמדובר בפליטות מרובות, שאינן בגדר הנורמה? האם מבחינה בטיחותית ניתן להמשיך להשכיבה בערסל גם מעבר ל- 3 חודשים? אם כן, עד איזה גיל? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

ד''ר הדר ירדני
    11/12/2008

שלום שלי,
    בגילה תינוקות צריכים לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום. עשי חשבון כמה אוכלת.
    פליטות מרובות יכולות להעיד גם על עודף אוכל. עשי חשבון וראי. באם אינה אוכלת יותר מדי, כדאי להתייעץ. חשוב לאבחן שאכן הפליטות הן פליטות ולא הקאות. האם בקשת. האם רעבה לאחר מכן....
    לא יודעת באיזה ערסל מדובר אבל אם היא מבסוטה והגודל מתאים, לא רואה בעייה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה...

עדי
    15/12/2008

תודה על תשובתך המהירה. אם בגיל חודשיים בתי שקלה 5.5 ק"ג, אני מניחה שהיא כבר שוקלת 6 ק"ג. לפי חישוב של 120 מ"ג לכל ק"ג עליה לאכול 720 מ"ל ביום. לרוב היא אינה מגיעה לכמות הזאת. היא ניזונה רק מסימילאק אדוונס ואוכלת בערך 650 מ"ל ליום. בחודש האחרון בעת ההאכלה היא מתחילה לאכול בתאבון ולאחר חצי בקבוק בערך היא מתחילה לבכות. לעיתים היא גם פולטת הרבה ואז נרגעת. אין לי מושג אם מדובר בפליטה של כמות אוכל רבה או בהקאה, אך היא לא כתוצאה מעודף אוכל (יכול לקרות לאחר 60 מ"ל). יידענו את רופא הילדים בירידה בכמות האוכל (יחסית לעבר) ובבכי תוך כדי האכלה והוא לא התרגש. הוא טען שהבכי הוא כתוצאה מגזים, אך הוא לא בדק אותה או שלל סיבות אחרות לכך. הבכי מופיע כמעט בכל האכלה במהלך היום, אך האם כאב כתוצאה מגזים לא מופיע בשעות קבועות (לרוב אחה"צ או בערב)? האם ייתכן שמקור הבעיה הוא בסימילאק, על אף שבעבר לא היו לה בעיות עם הפורמולה? האם תתכן רגישות לחלב? בנוסף, עד השבוע האחרון היא הייתה עושה קקי יום כן, יום לא. ביום כן, לעיתים עשתה פעמיים. בשבוע האחרון היא עושה קקי יום כן ויומיים לא (ז"א פעם בשלושה ימים). האם יש קשר בין מה שציינתי קודם לעניין הצואה? יש לציין שבמהלך היום היא עירנית, חייכנית, מגיבה אלינו ומרוצה מהסובבים אותה. מה לעשות? אני מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

ד''ר הדר ירדני
    15/12/2008

שלום שלי,
    אולי כדאי לתת תכשיר נגד גזים לפני הארוחה ואז לראות.
    יתכן שיפסיק את הכאב ויאפשר לאכול כראוי.
    כאבי גזים - אין להם חוקים, נכון שברוב המקרים יותר בערב, אבל לא חייב.
    באם לא יעזור, כדאי לפנות לבדיקה חוזרת.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה