מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינלציהחייקי23/01/2009
שלום, בחודש וחצי האחרון הילד שלי בן שנה ושלושה חודשים יותר חולה מאשר בריא. פעם זה היה שיעול יבש ונזלת שלוותה לפני כך בחום ואז התרופות לא השפיעו אז עשינו אינלציה עם בודיקורט, טרבולין ומי מלח, בפעם שלאחריה הסימפטומים היו דומים אבל השיעול שונה- שיעול עם הרבה ליחה , הטיפול שניתן היה אותו טיפול. והיום שוב הוא עם חום גבוה 39.4 שיעול שלא מתגבר ונזלת הילד לא אפטי עם מצב רוח. הפעם הייתי אצל רופא אחר שאמר לתת לו בינתיים אקמולי בלבד ואם השיעול מתגבר לתת אינלציה עם החומרים: בודיקורט, ונטולין ומי מלח והוא אמר שהגרון אדום ושהוא ממליץ שנלך למומחה אף אוזן גרון וואם הילד מתחיל להיות אפטי אז אנטיביוטיקה. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה נורמלי שהילד חולה כל כך הרבה, כל פעם בצורה טיפה שונה 2. האם זה נורמלי שדרך הטיפול היא אינלציה 3. האם זה לא טוב או מסוכן להשתמש בחומרים אלא על בסיס קבוע? נכון לעכשיו אני נותנת לו רק אקמולי להורדת חום בלבד. תודה רבה, חייקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחייקי
ד''ר הדר ירדני24/01/2009שלום חיקי,
ראשית, אנטיביוטיקה היא טיפול לזיהום חיידקי ולא לאפטיות.
בגיל כזה - נדיר זיהום חיידקי בגרון, יתכן דלקת אוזן או דלקת ריאות אבל אז רופא הילדים אמור לאבחן זאת.
ילדים רבים חולים בחורף בדלקות דרכי נשימה עליונות ולדעתי זה מה שאת מתארת. הטיפול אכן, אינהלציות. זה אינו מזיק לטווח הארוך ויכול אף לעזור.
עצתי, באם אין שיפור חיזרי לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)