בעיית אוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית אוכל
    חגשנ
    02/02/2009

שלוםרב, אני אמא לשני ילדים הגדולה בת שנתיים והבן בן חצי שנה. בני שבן החצי שנה שוקל 7.450 וגובהו 68 ס"מ עלה בחודשיים האחרונים קילו אחד. עד גיל ארבעה חודשים ינק הנקה מלאה ואז העברתי אותו לאחר ניסיונות רבים של שילוב, שכשלו, לבקבוק בלבד. כיום אוכל מטרנה מגיעה במקרה הטוב לצרוך 700 מ"ל של ת"מל. לרוב כמעט אינו בוכה לאכול כאשר בוכה זה כעבור 4-5 שעות ועדין יכול לאכול 80 מ"ל ואינו מוכן להכניס יותר את הבקבוק לפה, מקמר את הגב ומתנגד בכל תוקף כעבור שעתיים בוכה שוב לרוב גם מעיפות ואז ,גם לא תמיד מוכן להמשיך לאכול עוד קצת. אוכל הכי טוב כאשר הוא עייף ורוצה להרדם. כך גם בבוקר, אוכל ארוחת מתוך שינה בערך באחד עשרה שתיים עשרה בלילה כשקם בשש, שבע הוא אינו מוכן לאכול וגם אם כן אז מעט וממשיך בערך בשמונה כאשר רוצה להירדם. חשוב לי לציין שכל רעש אן ענין מסיח את דעתו מהבקבוק והא אינו מוכן להמשיך לאכול. התייעתי עם הרופא הוא ממש לא התרגש ואמר לי שילד אוכל כמה שהוא צריך, התייעצתי במרפאות אכילה וגם שם לה התרגשו מהעניין, תיצפתו עליו כיצד הוא אוכל, ולא נתנו לי טיפים. גם ביתי הגדולה שנולדה פגית 1300 גרם בשבוע 32 אינה אכלנית גדולה ועדין שוקלת עשר ק"ג בערך אחוזון חמש. שאלתי: מה לעשות? מדוע הוא מתנגד לבקבוק?איך אפשר לגרום לו לבקש אוכל ולאכול את הבקבוק בכמות הרצוייה לגילו?האם ניתן לשנות זאת. ניסיתי גם סימלאק. דבר נוסף חשוב הילד מתפתח יפה מתהפך לשני הכיוונים החל לזחול קצת ברוורס,חייכן ומשחק יפה ,ישן טוב אך עדין אני מרגישה שהוא לא שקט כאשר אוכל מעט. אשמח לתשובה,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אוכל

הוספת תגובה

• תשובה לחגשנ

ד''ר הדר ירדני
    03/02/2009

שלום חגשנ,
    הניחי להם.
    בנך לפי מה שכתבת במשקל מצוין! עוד מעט אפשר להוסיף לו ירקות ופירות.
    תני לבתך בעיקר אוכל ופחות נשנושים - ילדים לא מתים מרעב בבית מלא אוכל.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה