מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המנגיומהטולי09/02/2009
שלום רב, בתי בת שלושה חודשים אובחנה עם המנגיומה בעפעף עין שמאל מדובר בגידול ולא בכתם .לאחר כחודש מהלידה החל הגידול בעין.יש לציין שנולדה פגית. אני יודעת כי קיימים טיפולים בסטרואידים או בניתוח. האם ניתן לנתח בגיל כה צעיר?מהן ההשלכות של ניתוח בגיל זה מבחינת הסכנות? מה לגבי טיפול בסטרואידים,ימנע את הגדילה של ההמנגיומה ?מהן ההשלכות של טיפול זה? אני אובדת עצות.אני מעוניינת לטפל ולא לחכות שההמנגיומה תגדל....לא מוכנה שראייתה תפגע ושזה ילווה אותה שנים .מדוע לא לטפל כעת ??? אשמח לתשובה במהרה ולא תמציתית תודה רבה מאמא דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטולי
ד''ר הדר ירדני09/02/2009שלום טולי,
להמנגיומות יש נטייה לגדול ולאחר מכן ברוב המקרים לקטון להתכווץ ואף להיעלם.
עצתי, לא לרוץ לעשות דברים מיותרים.
התייעצי עם רופא טוב ומהימן לפני ביצוע פעולות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה בתינוקת
טולי13/02/2009תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלתי מספר דברים ולא נענתי על אף אחד מהשאלות. אודה לך אם תוכלי להרחיב קצת יותר. מהן ההשלכות בטיפול בתינוקת בת שלושה חודשים?האם בכלל ניתן לטפל? אם היה חומר באינטרנט על ההמנגיומות לא הייתי מתעקשת לקבל תשובות כאן בפורום. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטולי
ד''ר הדר ירדני13/02/2009שלום טולי,
חבל שאת כועסת.
כפי שכתבתי הן נוטות להיעלם בסביבות גיל שנה שנה וחצי והנטייה אינה לטפל אלא אם כן במקום בעייתי כמו למשל עין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לביתי המנגיומה בעפעף
נועה26/02/2009הי ביתי כבר בת שנה וחודש. בגיל 4 חודשים אבחנו אצלה המנגיומה מתחת לעין ימין בעפעף התחתון. הרופאים היו היסטריים והמליצו סטרואידים או ניתוח. אחרי בירורים עמוקים שעשינו התברר שסטרואידים לא תמיד עוזרים ולפעמים יש להם תופעות לוואי מאוד לא נעימות. כמו כן, ניתוח הוא מאוד בעייתי ברוב המקרים של ההמנגיומות בעיניים ולאחר שהגענו לאוקולופלסטיקאי מומחה (מנתח עיניים ופלסטיקאי - שזה סוג המנתח שצריך) הוא הסביר לנו שכדאי לחכות עם הניתוח ולתת לנגע הזדמנות להתכווץ. בינתיים ערכנו לה בדיקת ראייה - זה מאוד חשוב, כי אם אין פגיעה בראייה לא צריך לעשות כלום ורק לחכות להתכווצות הטבעית - וההמנגיומה מתכווצת מעצמה כמעט במאה אחוז של המקרים - לי הייתה אחת ברגל כתינוקת שנעלמה לחלוטין. אם יש פגיעה בראייה ומחליטים לחכות להתכווצות התינוק מקבל משקפיים וטיפולי סגירה של העיין הבריאה בכדי שלא תתפתח עין עצלה. אנחנו בחרנו לחכות עם הניתוח ולא לתת סטרואידים. לבת שלנו יש משקפיים מגיל 7 חודשים והיא יפהפיה! ההמנגיומה החלה להתכווץ בהיותה בת 9 חודשים - עד אז היא גדלה מאוד וכולם העירו לי על זה ברחוב... בינתיים היא כל כך התכווצה שכמעט לא רואים אותה ובעזרת השם גם הראייה בעין השתפרה. יש לנו עוד בדיקת ראייה בקרוב ואנחנו מקווים לראות שמגמת השיפור נמשכת. אל תלחצו ותחליטו מה שמתאים לכם. יש צרות גדולות מהמנגיומה כזו - וזה אני אומרת אחרי שעברנו קיץ לא קל עם זה. בהצלחה, נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)