אלרגיה לירקות???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לירקות???
    יפעת
    24/02/2009

שלום, התחלתי לתת מוצקים לבני בגיל 5 חודשים. למעשה טעימות. נתתי לו בטטה, גזר, סלק ודלעת. במקביל התחילה לו פריחה על העור בפנים ובצואר. אני חושבת שהפריחה אולי החמירה כשניסיתי לתת לו עגבניה. אבל נתתי פעם אחת, כמה כפיות. ניסיתי את כל מה שיכולתי לעשות לגבי הפריחה, ובסופו של דבר הורדתי את המוצקים. כשהיה בן חצי שנה, שוב ניסיתי. ושוב התחילה פריחה. הוא הגיב מאד חזק, עד שהומלץ לי ע"י הרופאה לשים לו משפחה שמכילה סטרואידים. הפסקתי עם המשחה..והפריחה חזרה. הרופאה אמרה שצריך לחזור למשחה. זה לא נראה לי הגיוני. ובנוסף, לא נראה הגיוני שתינוק יהיה רגיש לירקות מבושלים. היום לראשונה נתתי לו תפוח והוספתי גזר. הוא פשוט האדים!!!! מהר מהר שמתי את המשחה. אני רוצה לציין שהנקתי הנקה כמעט מלאה עד גיל 3-4 חודשים. ומאז מידי פעם הוא מנשנש את השאריות, אבל בד"כ לוקח בקבוק. בנוסף, אני משתמשת באבקת כביסה מיוחדת לתינוקות ללא ריח, הסבון שלו ללא ריח על בסיס שומני. (אני לא מציינת שמות, כיוון שאני לא גרה בארץ). החלפתי לו את הפורמולה לפורמולה אנטי אלרגנית (חלבון חלב שעבר הידרוליזה). בקיצור, אלרגיה לכתומים? זה הגיוני? תודה... יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לירקות???

הוספת תגובה

• תשובה ליפעת

ד''ר הדר ירדני
    26/02/2009

שלום יפעת,
    אני תמיד ממליצה להתחיל כל דבר לחוד למספר ימים, אח"כ משהו אחר ורק אחרי זה לערבב. מונע אי וודאות לגבי הרגישות כן או לא.
    בהחלט מוזר, והייתי, אם בכלל, מנסה שוב כל דבר לחוד, אבל במשך היום כשיש שירותי רפואה בהישג יד.
    כדאי גם לפנות לאלרגולוג שינסה לעשות טסטים.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה