מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טלסמיה (?!?)קרן26/02/2009
ערכתי ספירת דם לילדי בן השנה, ובמעקב טיפת חלב ביקשו ממני לברר עם רופא ממה נובעת האנמיה שלו(כשהיא עומדת על 10.6). אמרו לי לשאול רופא אם מדובר בטלסמיה. (אגב, אני אנמית מחוסר ויטמין B12). הערכים לגבי טלסמיה שראיתי במאמרים באינטרנט היו - כמות ה- MCV וה- MCH. הערכים של ילדי הם: MCV = 78 MCH = 25.2 האם לפי התוצאות האלה חלילה מדובר אכן בטלסמיה?!? תודה רבה על תשומת הלב. קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום קרן,
האם קיבל ברזל בעקביות?
לשם אבחון טלסמיה יש בדיקה שעושים ונקראית המוגלובין אלקטרו פורזה. האם יש סיפור משפחתי?
בדרך כלל הסיבה היא שילוב של אי מתן ברזל עקבי וכלכלה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ירדני -
קרן26/02/2009שלום ד"ר ירדני... הוא קיבל בעקביות ברזל (מלבד פעמים אחדות, כשהיה ממש חולה ו"מושבת") . אני משתדלת לכלכל אותו באדיקות באופן בריא - מבשלת הרבה אך, הוא הרבה פעמים סירב לאכול מוצקים באופן "מלא", כשלא ויתרתי והייתי מוסיפה לו דייסות ואכן זה גם מתבטא במשקלו, הוא מאד בריא במשקלו ובהחלט נראה מוזן היטב. כשסירב לאכול מוצקים, הרבתי בפירות, לחם ומנות תמ"ל כשכ"א כוללת 240 מ"ל. האם קיים קשר בין התוצאות הנוכחיות לבין זה שחלה בדלקת ריאות וברונכיטיס לפני כשלושה שבועות? (וחודש לפני כן בוירוס מעיים שהוביל להתפתחות אותה ברונכיטיס). כשהרופאה שלו ראתה את ספירת הדם, היא לא אמרה לי כלום על התוצאות. האם לדעתך לפי הערכים האלה קיימת רמיזה לטלסמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב..
קרן26/02/2009אין סיפור של טלסמיה במשפחה. רק אני אנמית מחוסר ויטמין B12. אף פעם לא בדקו אצלי טלסמיה או משהו בסגנון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני26/02/2009שלום קרן,
ערכים אכן מעט נמוכים אבל קשה לדעת.
יש צורך בבדיקה נוספת אותה ציינתי.
גם אם כן, זה מיינור בלבד.
אכן, אנמיה יכולה להיות תופעת לוואי של מחלה לאחרונה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)