מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תדירות גבוהה של אכילהדפנה19/07/2009
ד"ר ירדני שלום רב.
אני אם טריה לבן בכור בן חודש וחצי. הוא ניזון רק מהנקה והוא עולה יפה במשקל. אבל לאחרונה יש לי איתו בעיות בהנקה. אקדים ואספר לך שעד גיל חודש בערך הוא היה אוכל כל שעה וחצי בשעות היום ובשעות הלילה כל שעתיים. בגיל חודש - חודש ושבוע הוא הגדיל את הטווח בין שעות הארוחה ואכל כל שעתיים בבוקר למשך 15-30 דקות, ובלילה כל שעתיים וחצי-שלוש. אבל בימים האחרונים, הוא אוכל כל שעה-שעה ורבע (לפעמים אפילו פחות) למשך 5-10 דקות. זה התחיל איזה לילה אחד, אבל לא כ"כ דאגתי כי בלילה הוא תמיד אוכל פחות. אבל כשזה הגיע גם לשעות היום - זה כבר התחיל להדאיג אותי ואני ממש חוששת לירידה במשקל או שהוא נשאר רעב או משהו דומה.
מה שקורה זה שהוא אוכל בין 5 ל-10 דקות (בדר"כ רק 5 דק') ואז או שהוא נרדם ואני לא מצליחה להעיר אותו כדי לאכול או שהוא פשוט בוכה על השד כאילו כן רוצה לאכול אבל משהו מציק לו. ניסיתי לעשות לו הפסקה לגרפס (מה שעד עכשיו תמיד עזר), אבל עכשיו לאחר השינוי הפתאומי הזה באכילה זה לא עוזר והוא לא רוצה להמשיך לינוק, ומה שמרגיע אותו בדר"כ זה רק מוצץ.
ובגלל שהוא אוכל רק 5 דקות בכל פעם, אז כשהוא רוצה שוב אני מיד מביאה לו כי אני חושבת שהוא רעב מאוד (כי מה כבר אפשר להכניס לפה ב-5 דק' אכילה מיניקה???) אבל לצערי אני שוב מתאכזבת וכל התופעה שציינתי לעיל חוזרת על עצמה. וכך אני מוצאת את עצמי כל היום מניקה ובמלחמה שרק יאכל ולא ישאר רעב, ושלא ירד במשקל ועוד דאגות דומות של אם טריה... וחוץ מזה שאני מוגבלת לעשות דברים כי הוא כל רגע יכול לרצות שוב לאכול, ואני מותשת מאוד מכל זה ולא ישנה טוב בלילה (וגם היום בגלל אותה סיבה), מה שמותיר אותי עייפה ותשושה וכבר אין לי כוחות!!!
אציין כי כל הזמן (או רב הזמן) הוא עושה סימנים של רעב. אציין עוד כי התופעה החלה בעת שגופי אותת לי על קבלת הווסת ואכן קיבלתי. ואני תוהה לעצמי ושואלת גם אותך - האם יש קשר? אולי בעת המחזור החלב שלי פחות טעים או פחות מזין? והשאלה החשובה ביותר היא מה עלי לעשות כדי שהוא יאכל כמו שצריך? לפחות כמו פעם? מדובר על תינוק בן חודש וחצי שטווח האכילה שלו יורד במקום לעלות, ושאפילו אז כשהיה יותר קטן הוא לא אכל בטווח קצרצר שכזה. - מה עלי לעשות? מדוע זה קורה? והכי חשוב - מה הפתרון?
אנא ממך, עזרי לי לפני שאתמוטט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לר
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום ר,
קודם כל תרגעי. זה לא בריא לא לך ולא לתינוק.
5 דקות בהחלט יכולות להספיק ע"מ לינוק לשבעה.
אך נסי לרווח מעט בין הארוחות ולראות שאכן רעב ולא מחפש מוצץ בדמות שד.
נסי לתת תכשיר נגד גזים.
הכי חשוב לדעת שהוא עדיין בגיל שאין לו סדר יום קבוע ומותר לו לרצות לאכול כל שעה וחצי ויש גם אמהות ש"זורמות" עם זה. אבל אם קשה לך, נסי למשוך יותר.
אין קשר לווסת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)