שאלה די דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה די דחופה
    קטיה
    19/08/2009

שלום רב, הבוקר קלחתי ילדה בת 5 חודשים. יש לציין כשאני מכינה לה אמבטיה המים בטמ' קצת יותר גבוהה ה-36 מעלות, בערך 37-37.5-38. ועד שאני מפשיטה אותה, מורידה חיטול, מביאה אותה, המים מתקררים ל-36-36.5 מעלות. היום המים משום מה לא התקררו או שהגענו מהר מדי. המים היו 37-37.5 מעלות, כאשר הילדה הייתה בתוך המים כבר. יש לציין כי התנהגה כהרגלה, השתוללה, שיחקה. מיד אחרי בדקתי לה חום בפי הטבעת-36.8. אחרי כל הסידורים של ההלבשה והחטלה התחילה לקטר קצת ,הצעתי לה לינוק (למרות שינקה כלפני שעה), ינקה ונרדמה. כשיא נרדמת אני לא מעמידה אותה לגרעפס, פשוט משכיבה אותה (המיטה בשיפוע של 45 מעלות בגלל בעיית הפליטות שהייתה עד גיל חודשיים), היא התעוררה ושיחקה עם המוצץת הבחנתי בכתם, חשבתי שזה הרוק שלה (כרגיל), הסתבר שזה פליטה או חלילה הקאה. האם גרמתי לה נזק עם אמבטיה חמה? האם פליטות בגיל כזה דורשות בדיקה של הרופא (יש לציין שלא פלטה לפחות חודש )? בקיצור מה עושים? נורא נבהלתי.
    כרגע הילדה נרדמה וישנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה די דחופה

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר קווין שרייבר
    19/08/2009

לא גרמת נזק בכלל! לפעמים ילדים פולטים לכל מיני סיבות, רובם קשור לנזלת וצינון. לא הייתי מודאג.
    את יכולה להיות רגוע!
    דר קווין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה