מס' שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות
    גל
    23/08/2009

יש לי מס'שאלות
    בתי בת 9 חודשים מבחינה מוטרית היא קצת איטית כלומר היא עושה את השלבים אבל בקצב איטי ז"א שלהיתהפך ממש לשני הצדדים בחופשיות עשתה רק בגיל 8 חודשים, מבחינה מוטרית כרגע היא בשלב שהיא זוחלת גחון (דוחפת עם הידים ועם הרגלים כל הגוף על הריצפה) היא אינה יודעת לשבת השאלה שלי האם זה בסדר? ומתי היא אמורה לזחול על 6? מתי לשבת?

שאלה נוספת לגבי האוכל?
    הסדר יום שלה כזה:
    9:00-9:30 קמה מקבלת בקבוק אוכלת בין 180 ל 240 (היא לא אכלנית גדולה).
    13:00 - ירקות - מרק אוכלת 150 גר לעיתים יותר
    16:00 - פירות גם 150 לעיתים יותר / פחות
    19:00-2000 עוד בקבוק.
    כלומר ביום יוצא לתת לה 2 בקבוקים או 3 לכל היותר לאחרונה יוצא ממש רק 2 בקבוקים כי היא לא אכלנית ועיתים גם צריך להילחם איתה שתיקח בקבוק.
    לגבי מים היא שותה מידי פעם ממש לגימות קטנות אולי 20 מייל מים לכל היום כאשר אני ציעה לה כל הזמן (מים לא ממותקים כי אני לא רוצה להרגיל).

השאלות שלי:
    האם התזונה שלה תקינה מבחינה סדר יום?
    דבר שני אם היא אוכלת ביום רק 2 בקבוקים (עם דייסה שכחתי לציין וסימילאק) האם זה בסדר מבחינת כמות נוזלים שאמורה להיות לה בגוף ?
    שאלה נוספת אני ניסתי לתת לה אוכל גושי יותר בחתיכות קטנות אבל היא עושה כאילו בא לה להקיא / כאילו נחנקת והחתיכות ממש קטנות שאיני רואה ילדים בגילה אוכלים ללא בעיות האם תקין.
    (הבאתי לה עוגיות ביבי בייס איתם דווקא הייתה מסתדרת עד שהייתה לה חתיכה ויחס לא גדולה, וממש עשתה סימינים של מין חנק כזה מאז אני לא נונת לה את זה).

תודה רבה (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר הדר ירדני
    23/08/2009

שלום גל,
    לכל ילד קצב התפתחות משלו. כמובן שישנם גבולות שבהם אנו מצפים שיעשו דברים מסויימים.
    מקובל שבסביבות
    גיל 7 ח' התינוק מסוגל לשבת בכוחות עצמו או מושך את עצמו לישיבה.
    8 חוד' התינוק יושב, מתרומם על ידיים וברכיים ומתנדנד קדימה ואחורה.
    9 חוד' התינוק זוחל היטב ומהר, עובר מישיבה לזחילה.
    אז אכן ישנו איחור מה, אבל את מתארת התקדמות. ניתן להתייעץ עם רופא הילדים ואני בטוחה שהוא יבדוק את כל הדרוש ע"מ לברר אם צריך לעשות דבר מה - שליחה להתפתחות הילד, פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק וכ"ו.
    מבחינת הכלכלה בסך הכול נשמע בסדר, כי את נותנת דייסה וזה ממלא. מבחינת המשקל אני מבינה שאין בעייה.
    לגבי מוצקים, להמשיך ולנסות לאט לאט.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה