פליטות ושיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות ושיעול
    תמר
    31/08/2009

שלום,
    התינוק שלי בן 10 חודשים. פולט הרבה מאז שנולד למרות שאוכל כמויות ממוצעות, ועולה יפה מאד במשקל (ניזון מתמ"ל מאז שנולד).
    בעבר היה פולט גם אחרי ארוחת מוצקים וכעת פולט כמעט רק חלב. נשארו לו שתי ארוחות חלב(מטרנה) - בבוקר, ובלילה (בגלל הפליטות החלפתי את אחת הארוחות ביוגורט, אותו הוא כבר כמעט לא פולט). לארוחת לילה אני גם מוסיפה מעט דייסה כדי להסמיך אבל בבוקר לא (הוא גם כך באחוזון 90 אז זה נראה לי מיותר).
    העניין הוא שבבוקר הוא פולט המון חלב, ממש כמות גדולה (וזה אחרי הפסקת אוכל של 12 שעות), ובערב כבר קרה שאחרי פליטה הופיע שיעול נבחני, או שהוא התעורר עם שיעול נבחני וכשהגעתי אליו ראיתי על המיטה שהוא פלט לא מעט. השיעול הזה מופיע גם מדי פעם במהלך היום, כמעט תמיד לפני/אחרי פליטה. הוא אינו מצונן או חולה ונושם רגיל.
    אשמח לשמוע את דעתכם - האם יש צורך בבירור נוסף / לתת טיפול או רק עוד סבלנות עד שיחלפו הפליטות? הוא בכל זאת כבר בן 10 חודשים... האם יתכן שבכל זאת מדובר ברגישות לחלב (היציאות שלו תקינות)?
    רוב תודות, תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פליטות ושיעול

הוספת תגובה

• תמר שלום

ד''ר קווין שרייבר
    31/08/2009

בגיל כזה הייתי עושה עוד בירור. יכול להיות רגישות לחלבץ אני גם חושב שיש קשר בין הפליטות והשיעול.

כדאי עוד בירור או טיפול

בהצלחה
    דר קווין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לפליטות

תמר
    03/09/2009

תודה רבה על התשובה,
    פניתי לרופא הילדים שבדק את הילד ומצא שהריאות נקיות. הוא לא התרשם מאד מעניין הפליטות ואמר שזה יחלוף עם הזמן למרות שהילד כבר גדול (הוא זוחל רק גחון ורק עכשיו התחיל להתיישב לבד, אז אולי כשהוא יהיה קצת פחות על הבטן זה יקרה פחות). בינתיים הוא ממשיך לפלוט כמעט חצי מהבקבוק שמקבל בבוקר, כמות מאד גדולה. הוא לא בוכה אח"כ אבל זה גם לא נעים לו כמובן.
    השאלה שלי - אם הרופא לא חושב שצריך לעשות עם זה עוד בירור כרגע - האם יש משהו שאפשר לתת לו שבכל זאת יעזור? אולי להסמיך בכל זאת עם דייסה (למרות שהוא כאמור במשקל מאד גבוה)?אולי משהו טבעי שעוזר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר שלום

ד''ר קווין שרייבר
    05/09/2009

יכולים להסמיך עם דייסהץ זה לא יפגע בכלל.
    אין משהוא טוב טבעי שעוזר
    בהצלחה
    דר קווין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה