מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטות ושיעולתמר31/08/2009
שלום,
התינוק שלי בן 10 חודשים. פולט הרבה מאז שנולד למרות שאוכל כמויות ממוצעות, ועולה יפה מאד במשקל (ניזון מתמ"ל מאז שנולד).
בעבר היה פולט גם אחרי ארוחת מוצקים וכעת פולט כמעט רק חלב. נשארו לו שתי ארוחות חלב(מטרנה) - בבוקר, ובלילה (בגלל הפליטות החלפתי את אחת הארוחות ביוגורט, אותו הוא כבר כמעט לא פולט). לארוחת לילה אני גם מוסיפה מעט דייסה כדי להסמיך אבל בבוקר לא (הוא גם כך באחוזון 90 אז זה נראה לי מיותר).
העניין הוא שבבוקר הוא פולט המון חלב, ממש כמות גדולה (וזה אחרי הפסקת אוכל של 12 שעות), ובערב כבר קרה שאחרי פליטה הופיע שיעול נבחני, או שהוא התעורר עם שיעול נבחני וכשהגעתי אליו ראיתי על המיטה שהוא פלט לא מעט. השיעול הזה מופיע גם מדי פעם במהלך היום, כמעט תמיד לפני/אחרי פליטה. הוא אינו מצונן או חולה ונושם רגיל.
אשמח לשמוע את דעתכם - האם יש צורך בבירור נוסף / לתת טיפול או רק עוד סבלנות עד שיחלפו הפליטות? הוא בכל זאת כבר בן 10 חודשים... האם יתכן שבכל זאת מדובר ברגישות לחלב (היציאות שלו תקינות)?
רוב תודות, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
ד''ר קווין שרייבר31/08/2009בגיל כזה הייתי עושה עוד בירור. יכול להיות רגישות לחלבץ אני גם חושב שיש קשר בין הפליטות והשיעול.
כדאי עוד בירור או טיפול
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לפליטות
תמר03/09/2009תודה רבה על התשובה,
פניתי לרופא הילדים שבדק את הילד ומצא שהריאות נקיות. הוא לא התרשם מאד מעניין הפליטות ואמר שזה יחלוף עם הזמן למרות שהילד כבר גדול (הוא זוחל רק גחון ורק עכשיו התחיל להתיישב לבד, אז אולי כשהוא יהיה קצת פחות על הבטן זה יקרה פחות). בינתיים הוא ממשיך לפלוט כמעט חצי מהבקבוק שמקבל בבוקר, כמות מאד גדולה. הוא לא בוכה אח"כ אבל זה גם לא נעים לו כמובן.
השאלה שלי - אם הרופא לא חושב שצריך לעשות עם זה עוד בירור כרגע - האם יש משהו שאפשר לתת לו שבכל זאת יעזור? אולי להסמיך בכל זאת עם דייסה (למרות שהוא כאמור במשקל מאד גבוה)?אולי משהו טבעי שעוזר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר שלום
ד''ר קווין שרייבר05/09/2009יכולים להסמיך עם דייסהץ זה לא יפגע בכלל.
אין משהוא טוב טבעי שעוזר
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)