פריחה אצל תינוקת בת שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה אצל תינוקת בת שבעה חודשים
    שואלת
    28/10/2009

זה התחיל מאי נוחות ועצבנות בשישי-ראשון, ביום שני הופיעה חום בינוני- 37.5
    החום ירד אבל היא המשיכה להיות עצבנית אז נתתי לה נובימול
    היא ישנה 4 שעות והתעוררה עם פריחה בצורת נקודות אדומות קטנת בברכיים, בכפות ואצבעות הידיים והרגליים,מתחת לשני בתי השחי, בכל האיזור של הגומייה של הטיטול משני הצדדים, באוזניים מאחורה ושלוש נקודות בפנים
    קילחנו אותה באמבטיה עם בלנאום ושמנו לישון. היא לא הצליחה להירדם והייתה חסרת מנוחה עד שתיים בלילה!
    בבוקר הגענו לרופאה, האדמומיות של הפריחה קצת ירדה (כנראה בגלל הבלנאום) הרופאה אמרה שיש לה אדמומיות בגרון ובאוזניים ושזה ווירלי ונתנה לה טיפות להרגעת הדלקת והגירוד -פניסטיל לילדים.
    הפניסטיל עזר יופי והיא ישנה הרבה אבל אתמול לקראת הערב הפריחה באיזורים מסויימים החריפה והופיעו שלפוחיות עם נוזל שקוף, כמו כן ראינו נקודות גם בפה. היינו בטוחים שמדובר באבעבועות רוח ואפילו קצת שמחנו כי אם עוברים את זה עכשיו, זה עובר בצורה הרבה יותר קלה מגיל 3-5 שנה. אבל כשהגענו הבוקר לרופאה היא הסתכלה ואמרה שזה לא אבעבועות, הפריחה לא דומה וזה יותר דומה לעקיצות ייתוש (מה הקשר?!!!) היא אמרה שהאדמומיות בגרון החריפה ולקחה תרבית גרון לבדיקה אבל בינתיים נשארנו עם אותה האבחנה-או החוסר הבחנה בעצם.
    אני חוששת מכמה דברים:
    א. שיש לה רגישות למשהו שאנחנו לא יודעים מהו והיא ממשיכה להחשף לזה
    ב. שזאת הרעלה ממשהו שהיא נשפה/נגעה בו
    ג. שמדובר בחיידק ואנחנו לא נותנים אנטיביוטיקה
    בינתיים ראינו גם רופאה בטיפת חלב והיא אמרה שזה נראה כמו פריחה אלרגית אבל הגרון אדום וכנראה שיש גם ווירוס ואולי זאת תגובה אלרגית לווירוס. הבוקר הפריחה מרוב חלקי הגוף נעלמה ונשארו רק השלפוחיות בידיים וברגליים אבל לקראת הערב הופיעה פריחה גם באיזור הכתפיים והירכיים
    אני אשמח לקצת תובנות בנושא ועצות לאן ניתן לפנות כדי בכל זאת לקבל אבחנה כי ווירוס לא נשמע מספיק משכנע. האם כדאי להתעקש על בדיקות דם או בדיקות אלרגנים? אני קצת חוששת לקחת אותה למיון פן אחשוף אותה לעוד תחלואים שונים ומשונים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר קווין שרייבר
    30/10/2009

לא הייתי עושה עוד בירור
    זה לא נשמה כמו משהוא חיידקי ולא הרעלה

לא הייתי נוןע למיון

הייתי מחכה עוד יום / יומיים לראות אם זה מתפתח וחוזר לרפאה שלכם
    על תהי לחוצה

דר קווין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה