בת שנה-צרחות כל לילה באותה שעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה-צרחות כל לילה באותה שעה
    אורלי
    18/12/2009

הבת שלי תהיה בת שנה בעוד שבועיים.
    נטלה אנטיביוטיקה עד לפני מספר ימים עקב חשד לדלקת אוזניים וגרון.
    יש לה 12 שיניים כשבשבועיים האחרונים תתו 4 טוחנות-שתיים מהן בקע להן השפיץ וטרם הסתיימה הגדילה.
    היא לא ישנה לילה שלם אף פעם, אבל בלילות האחרונים באותה השעה בדיוק היא מתעוררת בצרחות אימים ושום דבר לא עוזרלה להירגע-לא ידיים, לא מים, לא מוצץ, לא אוכל...רק צרחות אימים-אתמול במשך שעתיים צרחה עד שנרדמה מותשת...
    תחילה חשבתי שמדובר בהרגלי שינה שקלקלתי לה עקב המחלה (הבאתי נניח לישון במיטה איתי לילה אחד), אבל אני חושדת שיש משהו מעבר...לא מתאים לה להתנהג כך ואני מודאגת...הרי הגיוני שאם נניח מדובר שוב בדלקת אוזניים או גרון, זה היה כואב כל היום ולא כל לילה באותה שעה, לא?
    האם ייתכן שמדובר בשיניים?אקמולי אגב לא עוזר לה בכלל!12 שיניים לתינוקת קטנה זה לא המון?ייתכם שמוציאה שיניים נוספות???
    נרגעה עכשיו נניח על המיטה שלי ואיך שהועברה למיטה שלה החלה שוב לצרוח ממש בלי מרגוע...
    פשוט קורע לב...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' יצחק לוי
    19/12/2009

אורלי שלום רב,
    אם נשללה כל בעייה אורגנית למשל דלקת אזניים או סיבה אחרת בבדיקה גופנית יש לחשוב על סיוטי לילה או ביעותי לילה. בשפה המקצועית NIGHTMARES או NIGHTTERRORS אלו גורמים לבכי ניכר ללא סיבה ולרוב עוברים ללא טיפול ספציפי.
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה