מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהטלי04/04/2010
שלום רב,
בני דניאל בן 6 חודשים.
מאז שהוא נולד יש לנו בעיות שינה. שינה בלילה, או שינת יום.
שינת היום שלו הוא תמיד היה יושן עלי או על בעלי. רק בחודש אחרון אני מצליחה להעביר אותו למיטתו או לספה. הוא ישן עד 40 דקות כל פעם, 3 פעמים ביום. אני יודעת שזה לא נורמלי, אבל לזה אני כבר התרגלתי.
מפריע לי שהוא הפסיק לישון בלילות. קודם כל נהיה הרבה יותר קשה להרדים אותו. לוקח לנו שעות של בכי ועצבים. וגם אחרי שהוא נרדם, הוא מתעורר כל 40 דקות, מקסימום שעה ורבע. וכן כל לילה וכל הלילה. ניסיתי הכל - גם לתת לו בקבוק עם סימיקול במקום הנקה, גם לישון איתו ביחד בספה, גם מוצץ, גם בקבוק שתיה... שום דבר לא עוזר.
אני חייבת לציין כי עד גיל 4 חודשים הוא היה נרדם במיטתו כשאני הייתי יושבת לידו ומחזיקה לו ביד והיה מתעורר לאכול כל 3 שעות. בגיל 4 חודשים הכל פיתאום השתנה.
חשוב לציין עוד כי יצאו לו כבר 6 שינים.
יכול להיות שרק בגלל השינים הוא לא ישן בלילות?
אם לא, מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות?
אני ממש התעייפתי לא לישון בלילות.
ועוד שאלה - שמעתי על יועצי שינה. האם יש סיכוי שיועצת שינה תעזור לנו לשנות את המצב הנוכחי? האם יש מישהו שאתם יכולים להמליץ עליו?
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/04/2010הבעיה שאת מתארת שכיחה ביותר.
הרבה תיאוריות נכתבו על הנושא למרות שאף אחד לא יודע בדיוק מה הסיבה.
ייתכן שכעת בקיעת השיניים מפריעה לו באופו ספציפי.
הפתרון המומלץ (שגם עובד) אך איני מכיר הרבה הורים שעמדו בכך , הוא להניח לתינוק לבכות אך להיות בשטח שלא יחשוב שנעלמתם, אחרי מספר לילות הוא יישן.
כפי שאמרתי, לא אני ואשתי ולא הרבה הורים שאני מכיר עמדו בבכי של התינוק.
בכל מיקרה אין הבעיה הזו מעידה על בעיות אורגניות כלשהן ובכל מיקרה הבעייה חולפת.
יועצי שינה? לא בדיוק מכיר, לא ברור מה הכשרתם ומה מידת הצלחתם.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)