ד''ר יצחק לוי - תינוק עם חוםשבועיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד''ר יצחק לוי - תינוק עם חוםשבועיים
    רויטל
    04/05/2010

שלום רב,
    אני כבר אובדת עצות, יש לי תינוק בן 11 חודשים שנולד עם ריפלוקס וכיב בקיבה.
    לפני שבועיים החל חום גבוהה (39.6-39.9) ומלווה בנזלת, נגשתי לרופא בדק אותו ואמר לי כי אינו יכול לעשות דבר עד שיצאו סימפטומים אחרים ולאזן את החום על ידי נורופן/אקמולי. אחרי יומים נוספים הלכתי למוקד חירום בלילה בשל החום הגבוה ואי שקט של הילד. עשו בדיקות דם
    monocytes 13.3h, eosinophils 0.4, basophils 0.6, neutrophils 1.9, lymphocytes2.77l, monocytes 0.72, eosinophils 0.02l
    ואמרו ללא לויקוציטוזיס מבדלת "ויראלית" ככל הנראה מדובר בזיהום ויראלי. אחרי יום יצאה פריחה לילד כל הגוף ושוב אמרו ויראלי. הפריחה נעלמה אחרי שלושה ימים (החום לא עבר כל 7, 8 שעות מהנורופן החום מתחיל לעלות) התאבון של הילד נפגע מאוד הוא בקושי אוכל למזלי הוא שותה. ירד המון במשקלו. רואים שכואב לילד משהו כי הוא חסר שקט ולא מוכן לרדת מהידיים או להפסיק לבכות שזה לא אופייני לו - ילד שמח ופעלתן ורק רוצה ברצפה לזחול ולטפס על דברים. הלילה החום עבר בפעם הראשונה את קו ה- 40 ואני מודאגת מאוד וקשה לי לשמוע את הרופאים שפותרים אותי בתשובה שזה ויראלי. מה עלי לעשות? לאן לפנות?איזה בדיקות עלי לדרוש?
    האם יתכן שיש לו דלקת בכיב שהוא נולד איתו? אבל אז לא היו רואים את זה בבדיקות הדם? מחלת נשיקה?

אודה לך מאוד על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רויטל שלום

ד''ר קווין שרייבר
    04/05/2010

אני לא יודע איפה דר לוי נעלם אז אני אענה

חום לשבועיים רצוף (כל יום) בודאי צריך בירור נוסף. אני מסכים איתך שהתשובה "סתם וירלי" לא מספיק.

יכולים לעשות בירור דרך הקופה או בבית חולים. אם החום באמת כל יום למשך 14 יום הייתי פונה למיון

יש בדיקות נוספות לסימני דלקת : ESR,CRP שלא בוצעו.בדיקת שתן. יכול להיות שיצתרך בנוסף צילומים, אורלטרא-סאונד או מיפוי אצמות

צריכים לבדוק אותו לראות באיזה כיוון ללכת

מחלת הנשיקה בבדאי אופציה

האם יתכן שיש לו דלקת בכיב שהוא נולד איתו
    לא

בהצלחה!
    דר קווין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה של דר שרייבר

פרופ' יצחק לוי
    05/05/2010

מסכים לכל מילה שנאמרה על ידי עמיתי
    מציע לבקש בדיקות סרולוגיה למחלת הנשיקה EBV CMV
    לדעתי זו האבחנה
    אם אכן, אין צורך בהתערבות נוספת.
    יום נעים
    איציק לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה