מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בבקשהאלונה05/05/2010
בני בן חודש וחצי.בתחילה ניזון מהנקה מלאה וכעת רוב ההזנה מסימילאק (הציצי התרוקן כליל) אבל...
הוא שותה ממש מעט..מסתפק ב-20 ובמקרה הטוב 60 כך שבסה"כ מגיע לכמות מקסימלית של 400עפי הנוסחא אמור לשתות כמעט פי 2 ולא ניכנס ל"כל תינוק ניזון מכמות אחרת.." זה פשוט לא נראה הגיוני לאכול כ"כ מעט ולא לדרוש כלל !!
בלילה שותה במרווחים סבירים אולם שוב בכמות קטנה (אולי פעם אחת שתה כמות של 120 ) כאשר ביום ממש לא מסודר כך שמראה סימני רעב נותנת בקבוק שותה כמות קטנה ושוב חוזר חלילה
מה שכן אני שמה לב שהוא לא רגוע בגלל כאבי בטן כנראה גזים רוב שעות היום ובעיקר לפנות בוקר
למזלי ולמזלו הוא נותן צואה אחת ליום אולם האם הגיוני שתינוק לא יאכל בגלל גזים? הבעיה מוכרת? האם ברוב שעות היום תיתכן בעיית גזים?
אני בחרדה אמיתית כי כך ביתי הבכורה היתה ואנחנו ממש אובדי עיצות מאחר ועד היום היא סרבנית אוכל באופן מוחלט ויש לנו ממש קושי איתה עם ההזנה - גם היא היתה תינוקת חסרת תיאבון מאז שנולדה.היא מאוד רזה ובאחוזון יחסית נמוך במשקל.
איני רוצה לחזור על אותו תקליט גם עם הקטן ורוצה בכל מחיר להבין מדוע זה קורה ומה עליי לעשות
האם התינוק אכן לא רעב...? האם כאבי הבטן מפריעים לו - אני שמה לב שבמהלך הארוחה הוא מתפתל והרבה פעמים מפסיק לאכול וכן בשעות ערות התנוחה הכי נוחה לו זה על הזרוע כאשר היד מונחת על ביטנו מה שמחזק את ההשערה כי סובל מכאבי בטן
כיצד יודעים האם הסימילאק לא טוב לו אולי לעבור למטרנה או לסוג אחר של סימילאק
נא עזרתך הדחופה בבקשה
מה לעשות על מנת לשפר המצב ?
הוא נולד במשקל 3.210 ובגיל חודש 4.200
יש לנו תור ב-17.5 לחיסון ושקילה אולם עד אז חבל לי שירד במשקל וניכנס ללופ הזה של חוסר תיאבון וכו...
שאלה נוספת - הוא תמיד מתבונן בצד אחד כיצד לשפר את ההטייה לצד שני
מה בשלב הזה תינוק "אמור" לעשות? וכיצד לעודד אותו התפתחותית בשלב זה ??
האם מרים ראש כבר בגיל זה או שמא מוקדם מדי כאשר שוכב על הבטן ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום
ד''ר קווין שרייבר05/05/2010זה לא נשמע כמו סיפור של גזים. הדבר הכי חשוב זה שהוא עולה יפה במשקל!
לא הייתי עושה משהוא מיוחד עד לשקילה הבאה
ביחס להתפתחות-
הוא אמור להתחיל להרים ראש, חיוך, קשר מבט בעיניים. לא הרבה יותר מזה
ביחס לתה, לא הייתי נותן לו לפחות לעוד חודשיים
וכמובן בדיקת רופא!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)