שתייה מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שתייה מרובה
    קרן
    20/07/2010

    שלום ד"ר
    ברצוני לשאול שתי שאלות:
    1) בני בן שנה וחודש שותה ממש הרבה מים, לפעמים יותר מליטר וחצי ביום. הוא פשוט מחובר לבקבוק שלו ומאוד כועס כשלא נותנים לו לשתות הוא למד להגיד מים, ותמידכשהוא צמא הוא בא אלי ומבקש.. עד עכשיו לא ממש נלחצתי אבל משיחות עם נשים שמסביבי הבנתי שכנראה מדובר במה שהוא חריג. האם באמת כך? האם אני אמורה להגביל אותו?
    חשוב לציין שהוא עושה הרבה מאוד פיפי אבל עדיין האם אני לא פוגעת בתפקוד הכליות שלו? האם זה סימן למשהו חריג כמו סכרת??? לפני שלוש שבועות עשינו לו בדיקת דם כללית כי הוא היה חולה אבל לא היו שום ממצאים של סוכר. האם ישנה בדיקה ספציפית שצריך לעשות?
    2) הפנייה השנייה שלי היא בנושא אחר. הילד מנדנד את הראש מצד לצד לעתים קרובות. לפעמים כשהוא עושה את זה בכיסא אוכל או בכיסא בטיחות בזמן הנסיעה ראשו פוגע בדפנות אבל הוא עדיין לא מפסיק אלא ממשיך לעשות את זה. שוב, בהתחלה לא נתתי לזה חשיבות אבל זה לא עובר (התחיל אצלו בגיל מוקדם) ועכשיו התופעה הזו כבר מדאיגה אותי. מה גם שלאחרונה כשהוא עושה את זה הוא מגלגל את עיניו. שוב, זה לא נראה כמו איזה שהוא התקף הוא לא נראה מנותק ממציאות אלא זה נראה יותר כמו משחק. אבל שאלה אם זה לא פוגע בו ומה הסיבה לכך.

    תודה רבה על התשובה ועל ההתייחסות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתייה מרובה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    פרופ' יצחק לוי
    21/07/2010

    לגבי שאלה ראשונה
    בדרך כלל לא מעיד על בעייה אך
    יש לבדוק שתן כולל רמת סוכר ויכול ריכוז לפי אוסמולריות השתן ומשקל סגולי כדי לראות אם אין פגיעה ביכולת הריכוז של הכלייה.
    לגבי הבעייה השנייה- מציע לתעד בוידאו ולהראות לרופא המטפל
    שוב כנראה רק הרגל
    שלך
    ד"ר איציק לוי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום