כמה שאלות לגבי מתן תמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי מתן תמ"ל
    דנה
    23/08/2010

אני מניקה את בתי בת החודשיים מאז הלידה. לאחרונה,לאור רצוני לחזור לעבוד ניסינו לשלב לה תמ"ל חלבי יחד עם ההנקה (בקבוק אחד ביום)- ב-3 הניסיוניות שלנו הילדה סיימה 60 מ"ל,שבעה,נרדמה ובדיוק לאחר שעה וחצי,מתוך שינה הקיאה את הכל.לאחר מכן ניסינו לתת לה מטרנה צמחית- 2 פעמים אכלה 60 מ"ל ללא הקאות,הפעם השלישית-אכלה 90 מ"ל ובדיוק לאחר שעה וחצי הקיאה את הכל.יש לציין,כי לילדה אין כמעט בכלל פליטות לאחר הנקה, לא סובלת מגזים או שלשולים בכלל.גם לאחר שהיא מקיאה את הפורמולה,היא חוזרת להיות נינוחה ורגועה.
    1.האם מדובר באלרגיה לחלבון פרה ולחלבון סויה? האם יש לנסות נוטרימגן? האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן?
    2. מכיוון שאני מניקה- מה הכמות המומלצת של פורמולה בבקבוק להכין לה?
    3. היא מתעוררת בלילה להאכלה אחת בלבד.מאיזה גיל אפשר לתת מים במקום אוכל על מנת "לגמול" אותה מהעניין?
    4. לפני כחודש וחצי היה לה וירוס ומאז הצואה שלה נהייתה ירוקה (לעומת הצהוב-חרדל שהיה לה לפני). האם זה טבעי שזה לא חוזר להיות צהבהב?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות לגבי מתן תמ"ל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' יצחק לוי
    24/08/2010

דנה שלום רב,
    אם הילדה מקיאה גם את התמ"ל על בסיס חלב פרה וגם על בסיס סויה ייתכן ויש לשקול נוטרמיגן.
    הכמות בגיל חודשיים משתנה אך הייתי מציע לתת 120 מ"ל ואם מבקשת תוספת לתת יותר.
    לא מציע מים במקום חלב בלילה.
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה