מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי אחרי חיסון גיל שנהסיון25/12/2010
שלום,
בתי בת השנה וחודש קיבלה בתחילת דצמבר חיסון נגד פרבנר (מנה נוספת) וחיסון נגד MMR (מנה ראשונה).
הבנתי שה- MMR עשוי להביא לתופעות לוואי של פריחה קלה בפנים ובגוף כעבור 5-12 יום. בסוף השבוע שלאחר החיסון, עלה לבתי החום לעד 40 מעלות, למשך שלושה ימים. ראינו רופא, אמר שזה ויראלי ולא קשור דווקא לחיסון.
כעשרה ימים לאחר מתן החיסון הופיעו נקודות אדומות גדולות על הפנים (כ- 5-6 נקודות אדומות), שנראות כמו פצעונים (ללא מוגלה). הנקודות הטשטשו וכמעט אינן נראות כעת.
הבוקר גיליתי מאחורי האוזן השמאלית של הילדה בלוטה נפוחה, רק היום ראיתי אותה. אין לה חום או משהו כזה. בגלל שיום שבת היום רצתי למוקד רפואה דחופה (ממש לחוצה) והרופא שבדק אותה לא ממש נתן לי תשובות (כאילו שהוא בעצמו לא יודע). במקום היה לחץ מטורף ולרופא פשוט לא הייתה סבלנות. עשו לה ספירת דם והרופא אמר לי שהתוצאות תקינות. כמובן שמחר בבוקר אקח אותה לרופא המטפל שלה, שאני סומכת עליו ורגועה איתו.
שאלתי היא, רק כדי שארגע הלילה (אם איענה), האם יכול להיות שזוהי תופעת לוואי מהחיסון שקיבלה? הבלוטה נפוחה וקשה, זה מדאיג אותי מאוד!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי אחרי חיסון גיל שנה - תגובה
פרופ' יצחק לוי29/12/2010בלוטה מאחורי האוזן מאוד שכיחה ולרוב חסרת משמעות בגיל זה
לרוב חולף תוך מספר שבועות.
דרוש מעקב
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)