תופעות לוואי אחרי חיסון גיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי אחרי חיסון גיל שנה
    סיון
    25/12/2010

שלום,

בתי בת השנה וחודש קיבלה בתחילת דצמבר חיסון נגד פרבנר (מנה נוספת) וחיסון נגד MMR (מנה ראשונה).

הבנתי שה- MMR עשוי להביא לתופעות לוואי של פריחה קלה בפנים ובגוף כעבור 5-12 יום. בסוף השבוע שלאחר החיסון, עלה לבתי החום לעד 40 מעלות, למשך שלושה ימים. ראינו רופא, אמר שזה ויראלי ולא קשור דווקא לחיסון.

כעשרה ימים לאחר מתן החיסון הופיעו נקודות אדומות גדולות על הפנים (כ- 5-6 נקודות אדומות), שנראות כמו פצעונים (ללא מוגלה). הנקודות הטשטשו וכמעט אינן נראות כעת.

הבוקר גיליתי מאחורי האוזן השמאלית של הילדה בלוטה נפוחה, רק היום ראיתי אותה. אין לה חום או משהו כזה. בגלל שיום שבת היום רצתי למוקד רפואה דחופה (ממש לחוצה) והרופא שבדק אותה לא ממש נתן לי תשובות (כאילו שהוא בעצמו לא יודע). במקום היה לחץ מטורף ולרופא פשוט לא הייתה סבלנות. עשו לה ספירת דם והרופא אמר לי שהתוצאות תקינות. כמובן שמחר בבוקר אקח אותה לרופא המטפל שלה, שאני סומכת עליו ורגועה איתו.

שאלתי היא, רק כדי שארגע הלילה (אם איענה), האם יכול להיות שזוהי תופעת לוואי מהחיסון שקיבלה? הבלוטה נפוחה וקשה, זה מדאיג אותי מאוד!

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אחרי חיסון גיל שנה - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    29/12/2010

בלוטה מאחורי האוזן מאוד שכיחה ולרוב חסרת משמעות בגיל זה
    לרוב חולף תוך מספר שבועות.
    דרוש מעקב
    תודה
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה