הקאות מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות מרובות
    יעל
    28/06/2011

בני בן 8 וחצי חודשים.
    עד גיל חצי שנה קיבל חלב אם באופן מלא (הנקה/שאיבה). באופן כללי הוא הרבה לפלוט ולכן ידענו להושיב אותו על טרמפולינה לפחות 45 דקות לאחר האוכל, ואכן לרוב זה עזר.
    הבעיה התחילה לקראת גיל חצי שנה, אז התחלנו לנסות לתת לו תמ"ל, בהתחלה מטרנה חלבית ואח"כ סימילאק, ואת שניהם הוא הקיא באופן סדרתי. עברנו לצמחי- ושוב הקאות.
    כשעברנו למוצקים בגיל חצי שנה, בהתחלה נתנו לו אוכל טחון לגמרי (גרבר, מרקים טחונים וכו'.) ולאחרונה התחלנו לתת לו חתיכות טיפה יותר גסות. אני רואה שכשאני נותנת לו חתיכות של מזון הוא מעבד אותם בפה ואף משחק איתם מעט עם השיניים, אבל תכל'ס, אחרי כמה דקות מסיום הארוחה, הוא מקיא את הכל. כמות החלב שלי ירדה משמעותית בחודשיים האחרונים כי אני כמעט ולא מניקה אותו במשך היום ולכן אין לי האפשרות לחזור להניק/לשאוב..
    כמו שאמרתי קודם- באופן כללי הוא ילד דיי פלטן, ובכל מחלת חום הוא יכול להכנס לטרנס של הקאות ולהקיא ברצף 4-5 פעמים.
    הוא עולה יפה במשקל- נולד 4 ק"ג, ובגיל 7 חודשים שקל 8.6, ובאופן כללי הוא ילד רגוע, אבל המצב הזה נהיה בלתי נסבל, הוא מקיא לנו כמה פעמים בשבוע ארוחות שלמות, ואח"כ אני פוחדת לתת לו משהו אחר כדי שלא יקיא שוב.
    מה אפשר לעשות? עד איזה גיל אני אמורה לטחון את המזון עד כדי כך? ואיזה תחליף חלב אחר אפשר לתת לו?
    תודה, יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות מרובות

הוספת תגובה

• הקאות מרובות - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    28/06/2011

מדובר בבעייה שכיחה של קושי בלעיסה והתמודדות עם מוצקים,
    אנא התייעצי עם קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק,
    זה שייך לתחום שלהן והן יסייעו לך מאוד,
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה