תוצאת בדיקת ויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת בדיקת ויטמין D
    יעל
    31/07/2011

בת 57. פעם בשנתיים עושה בדיקה לצפיפות העצם ובתוצאה כותבים: אוסטיאופניה. אני לוקחת (לפי הוראת הרופא המשפחה כמובן) יום יום 2 כדורים של ויטה קל (סידן) יחד עם ויטמין D = 3 טיפות (אלו הטיפות המרוכזות של 1000..). התוצאה של בדיקת ויטמין די 25-OH שעשיתי הוא: 87.4. האם הוא תקין והאם יש היום תרופה בשוק (אני בקופ"ח כללית) שלוקחים כדור לעיתים רחוקות במקום להיות משועבד ולבלוע יום יום 2 סידן יחד ומהו? הרבה תדוה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת ויטמין D

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת ויטמין D - תגובה

ד``ר שרי טל
    02/08/2011

רמת ויטמין D נמדדה אצלך אני מניחה ביחידות של nMol/L וזה ערך תקין.אם אינך מתנזרת ממוצרי חלב אין בד"כ צורך בנטילת 2 טבליות ויטה קאל ואת יכולה להסתפק בטבליה אחת יומית. את ויטמין D את יכולה לקחת במנה שבועית אחת,אך את הסידן עלייך לקבל במנה יומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה לרופאה

יעל
    02/08/2011

שלום רב. תחילה תודה על המענה וברצוני להוסיף: אני בקושי אוכלת מוצרי חלב, אז באמת עדיף שאקח 2 טבליות ביחד. האם קיים היום בשוק כדור/תרופה שמספיק לקחת פעם בשבוע או בחודש שזה יהיה שוקל כנגד 2 כדורי הויטה קל שאני לוקחת ולא להיות משועבדת לויטה קל?. ולגבי הטיפות. אני מקבלת 3 טיפות כל יום של ויטמין די-1000 טיפות והרוקח אמר לי שהן מרוכזות ועלי לקחת 3 טיפות. את אומרת מספיק פעם בשבוע, אז מדוע רופא המשפחה אומר כל יום לקחת, למי עלי לשמוע ואם אקח פעם בשבוע זה לא יוריד לי את הויטמין די???? תודה רבה וסליחה על האריכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו