הרבה שאלות חשובות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה שאלות חשובות.
    .גולשת
    05/12/2011

שלום לכם. אני כאן בפעם הראשונה.

א. במצב של אוסטאופורוזיס, (בצפיפות עצם) וגם מקבלת סטרואידים עשרות שנים (מינון נמוך), וגם עומדת לקבל פמרה ב 5 שנים הבאות:(כדור שמשמש ככמוטרפיה.. למניעת חזרת סרטן השד, אך גורם לאוסטואופורוזיס לכשעצמו)
    מה כמות הסידן במזון המומלצת לי.

ב.איך ניתן לבדוק, שאכן הסידן במזון שאני אוכלת אכן, נספג?
    ג. מדוע בארץ של שמש כשלנו, יש לי כל הזמן ערכים נמוכים מדי של ויטמין D ונאמר לי, לתקן את רמתו בתוסף?

ג. מה יעיל יותר לספיגה בקרב מבוגרים? כדורי D או טיפול? או שאין הבדל אם נוטלים אותו מינון?

ד. אני לא עושה כל פעילות פיסית. וגם לא בעבר. האם תוכלו להפנות אותי לאתר שנותן מידע על פעילות פיסית בנושא אוסטאופורוזיס? האם יש פעילות פיסית שיותר טובה/פחות טובה בנושא? מה זה התעמלות בונה-עצם, יש דבר כזה?

אני לא אוהבת בכלל פעילות פיסית. זה נראה לי ממש איום. אבל הליכה אני מוכנה להתחיל. מה דעתכם על הליכה ? (מוכנה להתחיל עם רבע שעה שלוש פעמים בשבוע... להתחיל לפחות. כי אני גם בעודף משקל. 73 ק"ג גובה 154 ואני בת 59. (יש בעיות של סכרת, סטנדים בלב, סרטן שד שטופל בכמותרפיה והקרנות, ועוד ועוד ועוד... אבל יש לי חיוך, ואני מרגישה טוב.

ה. האם נכון המידע, שהיום מעדיפים לא לתת תוספות קלציום בתרופות, אלא הנטיה היא לתקן את ויטמין ה D ולאכול מספיק סידן?

ו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרבה שאלות חשובות.

הוספת תגובה

• הרבה שאלות חשובות. - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    06/12/2011

שלום !
    כמות סידן המומלצת היא 1200 מג ליממה. ניתן לקבל את כל הכמות עם תזונה רבת סידן או עם תוספת כדורי סידן. הסידן חשוב לנו לשמירת העצם.
    לא בודקים באופן רוטיני ספיגת סידן, אך רצוי לבצע בדיקת שתן לסידן (איסוף שתן 24שעות) כדי לוודא שלא מאבדים יותר מדי סידן בשתן.
    חוסר ויטמין D נובע מחסור חשיפה לשמש מסיבות שונות (מודעות על סרטן עור, מחלות אחרות).
    אין הבדל בין טיפות ויטמין D וכדורים מבחינת הספיגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה שאלות חשובות. - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    06/12/2011

לגבי התעמלות : התעמלות ל"בניית עצם" מכוונת בעקר לבניית שרירים ומניעת נפילות ולכן כמובן שברים. לכן מאוד מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה....ותודה

.גולשת
    08/12/2011

תודה על תשובותייך. וכל הכבוד ש"ניחשת" ש"טיפול" זו טעות במקום "טיפות "
    מה הסיבה בעצם, שבארץ חמה כמו שלנו, חסר לי VIT D ? (וגם רבים אחרים) האם זה לא בעייה של רוב המעבדות בארץ? מה קורה בארצות אחרות? (כי הרופאה אמרה לי שיש רבים שחסר להם.
    אני לא משתזפת בחוף (בגלל כמותרפיה והקרנות) אבל אין לי רכב, ואני כל היום כמעט מסתובבת בחוץ.

"איבוד סידן בשתן" שהצעת לבדוק באיסוף שתן, יכול להצביע על עודף סידן שאני צורכת? ((שהרוב נספג והעודף מופרש)( עוד לא ביצעתי את הבדיקה) או חוסר ספיגתו בגוף? איך יודעים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו