שלום ד"ר שקולניק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר שקולניק
    סמדר
    10/02/2008

שלום, שמי סמדר ואני בת 30 אני סובלת מאוסטיאופורוזיס מגיל 28 (כיום בת 30), לוקחת ויטמינים וסידן, אך לא מתמידה בכושר גופני, רציתי לדעת האם בריא לעשות הליכות ארוכות, והאם יש תזונה מסויימת העשויה להחליש את המחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר שקולניק

הוספת תגובה

• שלום סמדר

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    10/02/2008

ראשית, יש להגדיר את הדברים נכון. איני יודעת את הנתונים המדוייקים אך לרוב בגילך לא מדובר באוסטאופורוזיס אלא באי-הגעה למסת עצם מקסימלית או באנגלית low peak bone mass. אלא אם מדובר באוסטאופורוזיס משנית לתרופות או מחלות, על כך את צריכה לדבר עם הרופא שלך. לגבי הפעילות הגופנית, ישנן עדויות כי זאת יכולה לעלות מעט את צפיפות העצם בעמוד השדרה אך מחקרים אלו נעשו על נשים מבוגרות יותר. חשוב מזה, ובכל גיל, פעילות גופנית, שילוב נבון בין ארובית לאנארובית, יכולה לשפר את מצב השרירים, כך שאם האדם עם העצמות הפריכות יפול, הכושר הכללי יגן עליו. לגבי התזונה - חשוב להגיע לצכירת סידן מומלצת : כ 1000 מג בגילך ועם צפיפות עצם נמוכה אפילו לכוון ה 1500, ורצוי מתזונה, אך אם את לוקחת כדורים, אזי מבחינת תכולת הסידן במזון, זה כבר פחות משנה. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס בת 30

סמדר
    19/02/2008

שלום ד"ר, כל מה שהוגדר באשר למחלתי זה שאני סובלת מאוסטאופורוזיס, המחלה היא משפחתית. אני רוצה לדעת איזו פעילות גםנית יכולה להיות הכי טובה לי והאם יש משהו שעלי לדאוג לו בתזונה, שוב, אני לוקחת סידן וויטמין D

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסמדר

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    19/02/2008

שלום סמדר. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת, אין סוג מסויים של פעילות גופנית שהוכח יעיל יותר מאחרים. הליכה, עיצוב גוף כגון סטודיו סי או דומיו - או שילוב בין השניים יהיה מעולה. לגבי התזונה - את צריכה 1200 מג סידן לערך ביום. ברוב הכדורים יש 600 , כלומר אם את נוטלת כדור אחד, אזי את צריכה להשלים עוד 600 בתזונה. מוצרי חלב עשירים יחסית בסידן, כמו כן שומשום וטחינה. הכי טוב פשוט לקרוא את התווית עם הרכיבים. לגבי ויטמין D - הכי פשוט זה לבדוק את רמתו בדם ואם תקינה סימן שחשיפתך לשמש מספקת, אם לא - צריך להשלים בד"כ בכדורים או טיפות. בבכרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו