מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר שקולניקסמדר10/02/2008
שלום, שמי סמדר ואני בת 30 אני סובלת מאוסטיאופורוזיס מגיל 28 (כיום בת 30), לוקחת ויטמינים וסידן, אך לא מתמידה בכושר גופני, רציתי לדעת האם בריא לעשות הליכות ארוכות, והאם יש תזונה מסויימת העשויה להחליש את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמדר
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק10/02/2008ראשית, יש להגדיר את הדברים נכון. איני יודעת את הנתונים המדוייקים אך לרוב בגילך לא מדובר באוסטאופורוזיס אלא באי-הגעה למסת עצם מקסימלית או באנגלית low peak bone mass. אלא אם מדובר באוסטאופורוזיס משנית לתרופות או מחלות, על כך את צריכה לדבר עם הרופא שלך. לגבי הפעילות הגופנית, ישנן עדויות כי זאת יכולה לעלות מעט את צפיפות העצם בעמוד השדרה אך מחקרים אלו נעשו על נשים מבוגרות יותר. חשוב מזה, ובכל גיל, פעילות גופנית, שילוב נבון בין ארובית לאנארובית, יכולה לשפר את מצב השרירים, כך שאם האדם עם העצמות הפריכות יפול, הכושר הכללי יגן עליו. לגבי התזונה - חשוב להגיע לצכירת סידן מומלצת : כ 1000 מג בגילך ועם צפיפות עצם נמוכה אפילו לכוון ה 1500, ורצוי מתזונה, אך אם את לוקחת כדורים, אזי מבחינת תכולת הסידן במזון, זה כבר פחות משנה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס בת 30
סמדר19/02/2008שלום ד"ר, כל מה שהוגדר באשר למחלתי זה שאני סובלת מאוסטאופורוזיס, המחלה היא משפחתית. אני רוצה לדעת איזו פעילות גםנית יכולה להיות הכי טובה לי והאם יש משהו שעלי לדאוג לו בתזונה, שוב, אני לוקחת סידן וויטמין D
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסמדר
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק19/02/2008שלום סמדר. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת, אין סוג מסויים של פעילות גופנית שהוכח יעיל יותר מאחרים. הליכה, עיצוב גוף כגון סטודיו סי או דומיו - או שילוב בין השניים יהיה מעולה. לגבי התזונה - את צריכה 1200 מג סידן לערך ביום. ברוב הכדורים יש 600 , כלומר אם את נוטלת כדור אחד, אזי את צריכה להשלים עוד 600 בתזונה. מוצרי חלב עשירים יחסית בסידן, כמו כן שומשום וטחינה. הכי טוב פשוט לקרוא את התווית עם הרכיבים. לגבי ויטמין D - הכי פשוט זה לבדוק את רמתו בדם ואם תקינה סימן שחשיפתך לשמש מספקת, אם לא - צריך להשלים בד"כ בכדורים או טיפות. בבכרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)