בעלת תסמונת גנטית הכוללת בעיה במבנה השלד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלת תסמונת גנטית הכוללת בעיה במבנה השלד
    ד``ר שרי טל
    27/03/2012

שלום רב,

הנני מתקרבת לגיל 46.

בעלת תסמונת גנטית הכוללת בעיה במבנה השלד.

עקב כאבים בלתי מוסברים כמעט בכל חלקי הגוף, שלא ניתנה להם תשובה כוללת ולא בכל המקומות נמצאו הסיבות לכאב, הופניתי, לבקשתי לבדיקת צפיפות העצם.
    הערה: בבדיקת מיפוי עצמות נראו מוקדים רבים לכל אורך הגוף עם בעיות.

בבדיקת צפיפות העצם שנערכה היום, ההתייחסות לגובה ומשקל היתה לפי הדיווח הרשום אצל הופא המשפחה, אבל אצל רופאים אחרים שנמדדתי היה פער של 4 ס"מ כלפי מעלה.
    אצל רופא המשפחה רשום 48 ס"מ, ובמדידה אחרת במקום אחר ועל ידי רופא אחר נמדד 52 ס"מ. בכל מקרה, מכיוון שגם אני איני יודעת מי מודד יותר נכון, החישוב נעשה לפי המכתב מרופא המשפחה.

לפיכך: גובה 148, משקל שנלקח בחשבון 90 ק"ג (למרות שאני כבר זמן מה 92)

כל ההקדמה הזאת היא בשביל לשאול עד כמה ההבדלים האלה יכולים להשפיע על הניתוח?

ועכשיו לתוצאות עצמן:

ערך בדיקת ה-TOTAL ה-T.SCORE בעמוד השדרה והאגן : 1.6-

ערך בדיקת ה-T.SCORE ב-Neck הוא: 0.9-

ערך בדיקת ה-T.SCORE TOTAL של ה- Radius+ Ulna הוא: 0.1

רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה, האם אני מתחת לנורמה, האם יש לי אוסטיאורופוזיס או אוסטיאופיניה?

וכאמור, האם ההבדלים בין המשקלים והגבהים במדידות השונות שנתתי יכולם להשפיע על ערך התוצאה בצורה דרסטית.?

בתודה מראש
    וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת צפיפות עצם - תגובה

ד``ר שרי טל
    28/03/2012

לםי נתוני הצפיפות שתיארת (לא תיארת צפיפות בחוליות) הצפיפות נעה מערכים תקינים עד לאוסטיאופניה. זו אינה סיבה לכאבים. חסרים נתונים לגבי מחלתך ובדיקות נוספות. מומלץ לפנות לבירור אצל רופא משפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו