אקטונל לבן 68

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אקטונל לבן 68
    משה
    28/03/2012

    בן 68 סכרתי עם אינסולין, בבדיקה השנה נמצא אוסטאופורוזיס בעמוד שדרה T סקור ממוצע -3 ובחוליה L-1 טי סקור -3.4 ובעצם ירך T סקור ממוצע -2 . גובה 174 ס"מ משקל 70 ק"ג האם רצוי לקחת אקטונל/ריבון 35 בנוסף ל-2 כדורי קלציצ'ו ליום ? השאלה רלוונטית עקב התרופפות מסוימת של השיניים בעקבות נסיגת חניכיים. תודה .

    לקביעת תור
    סגירה
    אקטונל לבן 68

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקטונל לבן 68 - תגובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    02/04/2012

    אקטונל או ריבון הוא טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס. אין שום קשר לכדורי סידן.
    כדורי סידן הם תוספת מזון כדי לספק יעילות מקסימלית של טיפול נגד אוסטאופורוזיס.
    טיפול באקטונל או ריבון לא גורם לנסיגת חניכיים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקטונל לבן 68 - תגובה

    ד``ר שרי טל
    24/04/2012

    אין אפשרות לתת יעוץ אישי בפורום. באופן כללי לפי צפיפות העצם שתיארת יש מקום לבירור ולטיפול תרופתי. אקטונל משתייך לקבוצת התרופות ממשפחת הביספוספנטים שיש איתם נסיון רב בטיפול באוסטיאופורוזיס. סיבוך של נמק בעצם הלסת הינו נדיר ביותר, בד"כ מתרחש בטיפול עקירת שיניים ובד"כ בטיפול ממושך בביספוספנטים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


