סטרואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרואידים
    ריטה
    27/08/2012

שלום,
    יש לי אוסטאופורוזיס וטופלתי במשך 5 שנים באקטונל. לפני חודש התחלתי טיפול בפרוליה
    אחת לחצי שנה.
    עקב אסטמה ורמה גבוהה של איזונופילים המליץ לי רופא ריאות ליטול פרדניזון במינון של 5 מ"ג מדי יום למשך 3 חודשים. האם מינון זה יכול להחמיר את מצב האוסטיאופורוזיס שלי?

תודה,
    ריטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים

הוספת תגובה

• סטרואידים - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    29/08/2012

שלום !
    השפעה על העצם היא קשורה למינון של פרדניזון ומשך הטיפול .
    לפי ספרות הסיכון לנזק בעצם בעקבות פרדניזון עולה עם עלית מינון מעל 2.5 מג ליום. לכן טיפול שלך 5 מג לסירוגין במשך 3 חודשים לא אמור להחמיר משמעותית את מצב העצם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ממושך בסטרואידים

הדס
    12/09/2012

כפי שכתב הדוקטור, שימוש ממושך יכול להשפיע בלי שום קשר למינון. בתור אחת שסובלת מבריחת סידן ומטופלת בסטרואידים, מומלץ מאוד שתקחי סידן וויטמין D (שעוזר לספיגת הסידן לעצמות), אני משתמשת בכדורים של סולגאר יש להם סידן משולב עם ויטמין D. לפי דעתי כל פעם שלוקחים סטרואידים אז מאוד חשוב לקחת את התוספי תזונה האלה בלי שום קשר לבריחת סידן.
    את יכולה גם להתייעץ עם הרופא שלך בקשר לעניין הזה. ממה שהבנתי, כאשר לוקחים את התוספים אז ניתן לעשות ניסיון למנוע את הבריחת סידן בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו