אקטונל ופוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אקטונל ופוריות
    חגית
    01/01/2013

    אני בת 35 עם אוסטיאופורוזיס קשה בעקבות שימוש ממושך בסטרואידים (חולת קרוהן). השבוע הרופאה האנדיקרינולוגית שלי החליטה להתחיל בטיפול באקטונל. הבנתי שזו תרופה שניתנת בדר"כ לנשים לאחר גיל המעבר. ידוע לי שיש לחכות שנה בין נטילת התרופה לבין כניסה להריון. שאלתי היא האם יש טעם להתחיל לקחת את התרופה אם ארצה, למשל, בעוד שנתיים להיכנס להריון? האם התרופה פוגעת בפוריות ובביציות?

    לקביעת תור
    סגירה
    אקטונל ופוריות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקטונל ופוריות - תגובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    06/01/2013

    שלום !
    טיפול באקטונל לא משפיע על פוריות .
    אבל מכיוון שהתרופה נשארת זמן רב בתוך העצם, קיים סיכון תיאורטי לפגיעת שלד אצל עובר בעקבות התרופה זו. במקרים בודדים של טיפול בתרופות מסוג זה אצל נשים בהריון לא קרה שום דבר לילדים שלהם.
    סביר להניח שאם הרופא אנדוקרינולוג החליט להתחיל טיפול למרות הכול , מדובר בסיכון מאוד גבוה לשבר בעקבות טיפול בפרדנזיון .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


