מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה באוסטאופורוזיסדניאלה22/12/2013
שלום רב,
אני בת 31, חולת קרוהן, כרגע לא מטופלת בפרדניזון, רק באימוראן, בנוסף ידוע על אוסטאופורוזיס.
ילדתי לפני 3.5 חודשים ובמהלך ההריון הקפדתי על נטילת סידן בכמות הולמת בנוסף לתפריט עשיר בסידן ואני נוטלת בכל יום 2000 יחידות ויטמין D, בהמלצת רופא. הרמות בבדיקות הדם כרגע טובות מאד. יש לציין שאיני מניקה.
ביצעתי לפני שבוע בדיקה חוזרת לצפיפות העצם והתוצאות הראו ירידה בצפיפות העצם. לא משהו דרמטי למדי, אך ירידה. בעמוד השדרה יש לי אוסטאופורוזיס קשה בחוליה L1, היתר אוסטאופורוזיס בינוני.ובירך היה פעם אוסטאופורניה קשה, עכשיו אוסטאופורוזיס בינונית.
אני יודעת שהכותרת משתנה אם ה-T יורד מ--2.5 ולכן גם ירידה קלה יכולה לשנות את הכותרת למצב שנראה מבהיל יותר. בכ"ז, מס' שאלות ברשותך:
1. האם המצב הפיך, או שעלי לקוות שלפחות ישאר סטטי?
2. האם יש מקום לטיפול, או שנטילת סידן וויטמין D הן האופציות היחידות?
3. בקשר לפעילות גופנית ואוסטאופורוזיס קשה בחוליה L1: האם מומלץ בכלל ספורט כהליכה מרובה? האם הרמת משא עלולה להזיק לי? (אני מרימה בכל יום שעות את ביתי התינוקת ותוהה אם זה דווקא אמור לשפר את מצבי או שמא אני יוצרת נזק נוסף).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה באוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/12/2013שלום !
בגילך במידה ואת לא מקבלת פרדנזיון , אין צורך במעקב של צפיפות עצם .
תוצאות של צפיפות עצם לאחר הלידה ובזמן הנקה חסרים משמעות.
יש לקחת בחשבון שהנקה ממושכת היא בעצמה גורם סיכון לירידה בצפיפות עצם.
הטיפול בגילך הוא רק תזונה נכונה , ויטמין D והתעמלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי החלפת מפרק ימין.
רבקה דמאיו01/01/2014לפני שבע שנים נפלתי ושברתי מפרק ברגל שמאל . חיברו לי את המפרק בברגים. לפני חודש נפלתי ועברתי החלפת מפרק רגל ימין. איזה תרופה לבריחת סידן היית ממליץ לי לקחת? אני מבולבלת מכל התרופות ותופעות הלואי ואינני בטוחה איזה טיפול עדיף עבורי. האורתופד שלי המליץ על האקלסטה. תודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)