טיפול מונע לאוסטאופורוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מונע לאוסטאופורוזיס
    גילה
    16/08/2008

שלום דוקטור, אני בת 52, לפני כ-5 שנים עברתי סרטן שד , וכריתה מונעת של רחם ושחלות, מטופלת בארימידקס מזה כ-שנתיים, להלן תוצאות בדיקת צפיפות עצם שעשיתי בשנים האחרונות, תאריך 2/05 8/06 5/08 צואר ירך 0.1 (ת) 0.0 - (ת) 0.3- (ת) עמוד שדרה 1.4- (ג ) 1.3- (ג) 0.2- (ג) אמה 0.2- (ת) 0.9- (ת) 1.7- (ג) האונקולוגית שלי מסבירה את הירידה הדרסטית בצפיפות העצם בין 2006 ל-2008, בעיקר בגלל הארימידקס וכריתת השחלות שעברתי. היא ממליצה לי להתחיל לקבל טיפול מונע פעם בחצי שנה בזומרה או בארדיה. מה דעתך? האם אני בשלב מתאים לטיפול, והאם הטיפול באמת יעיל? האם תופעות הלואי והסיבוכים שאני מסתכנת בהם( כמו נמקים בלסת) ,והעלות הכספית כתוצאה מהטיפולים פחותים לעומת התועלת מהטיפול? אודה על תשובתך, גילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    16/08/2008

גילה שלום רב.
    אומנם חלה ירידה בצפיפות העצם והאנקולוגית שלך צודקת, זה אכן עקב כריתת שחלות וארימידקס. יחד עם זאת אין המצב דרמטי באף אחד מין האתרים. האם את נוטלת סידן וויטמין D ? למטופלת שלי עם נתונים כאלה לא הייתי ממליצה על טיפול בארדיה או זומרה, וגם לא על כדורי פוסאלן או אקטונל , אלא על צריכת סידן טובה (1200) ,רמה תקינה של ויטמין D ופעילות גופנית. רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע

גילה
    16/08/2008

לד''ר ליאנה טריפטו שקולניק תודה על התשובה המהירה , אני עושה פעילות גופנית,וצורכת סידן (רק 500מ"ג ) עם ויטמין D ומגנזיום, , האם יש סוג מסויים של סידן שאת ממליצה עליו? כשהתייעצתי עם רופאת המשפחה לגבי הטיפול המונע היא הפנתה אותי להתייעצות למרפאה מטבולית בבלינסון, המרפאה המטבולית רוצים שלפני שאגיע לייעוץ, אעשה מלא בדיקות דם(ספירת דם,גלוקוז, תפקודי כליות וכבד,פרופיל שומנים,רמת ויטמין D,שקיעת דם)+צילום רנטגן של עמוד השדרה +איסוף שתן. האם את חושבת שכל הבדיקות האלה נחוצות בשלב זה, והאם הן יכולות לקדם אותי במשהו? הרבה תודה, גילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    17/08/2008

ראשית , מרפאה מטבולית בבלינסון היא מעולה , כך שאת יכולה להיות רגועה. הבדיקות המקדימות יעזרו לרופאים שיבדקו אותך שם להחליט בקשר לטיפול ספציפי. אני חושבת שכל תוספי הסידן הפשוטים דרך קופת חולים הם טובים, בתנאי שלוקחים אותם נכון - עם אוכל לא חלבי. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו