מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אויסטה וארימדקס הולכים ביחד?גילה24/09/2008
שלום ד"ר 1.אני מטופלת בארימידקס (עקב סרטן שד) וסובלת מצפיפות עצם גבולית בעמוד שדרה (2.0-), ובאמה (1.7-), בירך הבדיקה תקינה(0.3-). בעקבות ירידה משמעותית בערכי צפיפות העצם מבדיקות קודמות, המליצו לי במרפאה מטבולית בלינסון להתחיל לקחת אקטונל או אויסטה בנוסף לקלציום וויטמין D. רופאת המשפחה שלי טוענת שבכלל אסור לקחת ארימדקס יחד עם אויסטה, האם היא צודקת? 2. האם יש עדיפות ל-ויטמין D בטיפות על ויטמיןD בכמוסות? (לטעמי הטעם של הויטמין בטיפות ממש דוחה), תודה על תשובתך ושנה טובה, גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק11/10/2008גילה שלום רב וסליחה על העיכוב.
1. ארימידקס וצפיפות עצם - בהחלט יש השפעה שלילית. אם ישנה דינמיקה שלילית מבדיקות קודמות, מאוד הגיוני לחשוב על טיפול. כאן יש להביא בחשבון משתנים נוספים - גיל, גובה , משקל, סיפור משפחתי של שברים - כל אלה עוזרים להחליט אם צריך לטפל. לפי מיטב ידיעתי, ארימידקס ואוויסטה לא נבדקו יחד במצב זה, כך שלא נראה לי שזאת תהיה ההמלצה שלי. לעומת זאת, אקטונל היא תרופה מקובלת גם לנשים שמטופלות טיפול הורמונלי לסרטן שד.
2. ויטמין D קיים כטיפות- (לא טעימות, אני מסכימה), כדורים של 400 יחידות בכדור, וכן כדורים של 1000 או 2000 בכדור, שניתן להשיג אותם בבית מרקחת "פארמה טל" בצומת מרכז שרונה כפר סבא, 7425850 09 , לאחר שרופא שלך חותם עבורה על מרשם מיוחד. (שנקרא 29 גימל).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה
גילה11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)