אויסטה וארימדקס הולכים ביחד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אויסטה וארימדקס הולכים ביחד?
    גילה
    24/09/2008

שלום ד"ר 1.אני מטופלת בארימידקס (עקב סרטן שד) וסובלת מצפיפות עצם גבולית בעמוד שדרה (2.0-), ובאמה (1.7-), בירך הבדיקה תקינה(0.3-). בעקבות ירידה משמעותית בערכי צפיפות העצם מבדיקות קודמות, המליצו לי במרפאה מטבולית בלינסון להתחיל לקחת אקטונל או אויסטה בנוסף לקלציום וויטמין D. רופאת המשפחה שלי טוענת שבכלל אסור לקחת ארימדקס יחד עם אויסטה, האם היא צודקת? 2. האם יש עדיפות ל-ויטמין D בטיפות על ויטמיןD בכמוסות? (לטעמי הטעם של הויטמין בטיפות ממש דוחה), תודה על תשובתך ושנה טובה, גילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    11/10/2008

גילה שלום רב וסליחה על העיכוב.
    1. ארימידקס וצפיפות עצם - בהחלט יש השפעה שלילית. אם ישנה דינמיקה שלילית מבדיקות קודמות, מאוד הגיוני לחשוב על טיפול. כאן יש להביא בחשבון משתנים נוספים - גיל, גובה , משקל, סיפור משפחתי של שברים - כל אלה עוזרים להחליט אם צריך לטפל. לפי מיטב ידיעתי, ארימידקס ואוויסטה לא נבדקו יחד במצב זה, כך שלא נראה לי שזאת תהיה ההמלצה שלי. לעומת זאת, אקטונל היא תרופה מקובלת גם לנשים שמטופלות טיפול הורמונלי לסרטן שד.
    2. ויטמין D קיים כטיפות- (לא טעימות, אני מסכימה), כדורים של 400 יחידות בכדור, וכן כדורים של 1000 או 2000 בכדור, שניתן להשיג אותם בבית מרקחת "פארמה טל" בצומת מרכז שרונה כפר סבא, 7425850 09 , לאחר שרופא שלך חותם עבורה על מרשם מיוחד. (שנקרא 29 גימל).
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה

גילה
    11/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו