שבר צוואר הירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר צוואר הירך
    דודי
    06/10/2008

אני בן 52 ונשלחתי לבדיקת צפיפות העצם לאחר ששברתי את צוואר הירך בתאונה ונותחתי ב1.8.08 נמצאו בבדיקות ,קלציום תקין אך ויטמין d התוצאה לא תקינה 17.5 בבבדיקת צפיפות העצם של צוואר הרך התוצאות הם: צפיפות עצם 0.768 % מהממוצע לשיא מסת העצם 72 סטיית תקן T -2.3 בבדיקה נרשם אוסטיאופניה קשה !!! מה המשמעות של התוצאות אני לוקח 2 כדורים של סידן 600 שמכיל גם 200יחידות ויטמין d האם הטיפול מספק ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר צוואר הירך

הוספת תגובה

• לדודי.

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    11/10/2008

שלום דודי. הסיפור מעלה מספר שאלות - מה היה אופי התאונה - האם המכה היתה חזקה מאוד? אם שברת עצם כתוצאה ממכה יחסית קלה - אזי שהעצם כנראה חלשה ואז, בשילוב עם תוצאת צפיפות העצם - יש להחליט על טיפול לחומרה, ואילו, אם הטראומה היתה מאוד עוצמתית, אזי גם עצם תקינה יכולה להשבר וההחלטות הטיפוליות אולי תהינה אחרות. אני ממליצה לך להוועץ במומחה (פנים מול פנים) עם מכלול הנתונים. על פי רוב, אנדוקרינולוגים עוסקים באוסטאופורוזיס. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו