פורטיאו, המילה האחרונה ?/תופעות לוו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורטיאו, המילה האחרונה ?/תופעות לוו
    שרון
    19/10/2008

שלום ! אני בת 50 אחרי שימוש של 10 שנים בפוסלאן. בגיל 48 הפסיק לי המחזור. רק לאחרונה נאמר לי שהשימוש בפוסלאן היה מיותר לי כל השנים, כי הוא יעיל רק לאחר הפסקת המחזור. לפני חודש התחלתי להזריק פורטיאו עפ"י המלצת האנדוקרינולוג. 1) האם הפורטיאו הוא המילה האחרונה שעשוי להציל אותי מהתדרדרות העצם. שלא אזריק לעצמי לשווא כמו 10 שנים של פוסלאן מיותר ? 2) לא מבינה מה הכוונה שפורטיאו הוא הורמון כמו של יותרת התריס. האם זה כמו הורמונים שניתנים לנשים לאחר הפסקת המחזור? 3) האם לפורטיאו תופעות לוואי שרצוי להיות עירניים לגביהם ? 4) מאז התחלת השימוש בפורטיאו, התחילו להופיע על גופי כמו עקיצות אדומות גדולות בכל מיני מקומות, מגרדות. מופיעות, נעלמות אחרי מספר ימים ושוב חוזרות. האם זו אחת מתופעות הלואי הידועות ומוכרות ? תודה לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    22/10/2008

שלום רב,
    1. המשפט שפוסאלן לא יעיל לפני הפסקת המחזור אינו נכון. הוא יעיל, אלא שברוב המקרים נשים צעירות אינן זקוקות לטיפול זה לפני גיל חדלון הווסת - יתכן ואצלך המצב חייב את מתן הטיפול בגיל צעיר.
    2. לכל תרופה ישנה יעילות מסויימת ותופעות לוואי מסויימות - אין אחת שהיא תרופת פלא. פורטיאו היא תרופה יעילה, (אף תרופה אינה יעילה ב 100 אחוז מהמקרים) . האם היא המילה האחרונה - היא התרופה האחרונה שיצא לשוק בתחום זה ומבין כולן - אחוזי שיפור בצפיפות העצם ומניעת שבר הינם גבוהים יותר יחסית לתרופות אחרות .
    3. הורמון יותרת התריס אינו דומה להורמונים שנתנים לנשיים לאחר גיל המעבר - אלה אסטרוגנים.
    4. לגבי הנקודות האדומות שאת מתארת - מומלץ לפנות לרופא כאשר מופיעות ולהתוועץ. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו