תרופה פעם בשנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה פעם בשנה
    yardenana
    15/12/2008

אני בת 60 וסובלת מאוסטיאופרוזיס. בשנים האחרונות אני מטופלת באקטונל. קראתי על התרופה אקלסטה פעם בשנה, ונראה לי עדיף לקחת תרופה שהיא רק פעם בשנה במקום לקחת כדור בכל שבוע. האם אוכל לבקש מרופא המשפחה שלי שירשום לי מרשם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה פעם בשנה

הוספת תגובה

• לירדנה

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    16/12/2008

שלום רב. תרופה זו קיימת בשוק. היא אפילו בסל לאנשים שאינם יכולים ליטול את התרופה שאת מקבלת עקב תופעות לוואי במערכת העיכול. את יכולה לקבל אותה, במחיר מלא אומנם (כ 2000 ש"ח בשנה ) , אם את מעוניינת להפסיק ליטול את התרופה השבועית. לשאלתך האם זה עדיף, אז אם את לא פיתחת תופעות לוואי מהכדורים וישנה עדות ליעילות בצפיפות עצם ובהעדר שברים , אין הוכחות עדיין כי המתן החד שנתי הוא עדיף על הפומי. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירדנה-לא מומלץ להזריק אקלסטה אלא

ארנון
    17/12/2008

אם את ממש לא יכולה להמשיך עם האקטונל. האם האקטונל גרמה לך לתופעות לוואי? כי היא לא אמורה, בניגוד לפוסלן שגורמת לבעיות במערכת העיכול.. בכל מקרה, אני קיבלתי הפנייה לאקלסטה כי הפוסלן לא עשה לי טוב, בלשון המעטה, והאקלסטה-עשה לי אף יותר גרוע... עד כדי אשפוז. ואח"כ גםושמעתי שאני לא היחידה בכל מקרה, עכשיו אני לוקחת אקטונל ואני חייבת להגיד שלפעמים עדיף לקחת תרופה בטוחה כל שבוע מאשר משהו מסוכן פעם בשנה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו