אוסטאופורזיס בקרסול.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורזיס בקרסול.
    עופר
    19/12/2008

שלום ד"ר. נקעתי תקרסול לפני כמעט שלושה חודשים. בבדיקה אצל אורטפוד ביום השישי לנקע קבע שיש לי נקע קשה. התחלתי פיזוטרפיה אחרי חודש(בעיקר בגלל החגים). בהמשך ביצעתי מיפוי וחשבו שיש לי שבר ושוב הפסיקו לי תפיזוטרפיה וביקשו שאפחית עומס(תקןפה זו היתה לפני שבועיים למשך עשרה ימים). לפני שלושה שבועות בערך צצו קשיים בפיזוטרפיה לא הצלחתי לבצע ,מה שביצעתי שבוע לפני. כמ"כ אני בתחושה משונה בקרסול היא קרה קרח,לפעמים חש כאילו הולך עם אבן(כאילו הרגל אבן במין חוסר תחושה) השבוע ביצעתי סיטי ונמצא כי אוסטאופורזיס במבנים הגרמיים של הקרסול. האורטפד הפנה אותי לפיזטורפיה מוגברת ולבדיקת EMG. שאלותי: 1.לא מצאתי באינטרנט מקרים דומים בקרסול,האם זה חריג? 2. האם האוסט... צץ בגלל שלא קיבלתי טיפול טוב?אוו שקשור לחבלה? 3.מה הדרך הטיפול הנכונה?ואם אפשר לשקם תעצם?אוו שזה משהוא לכול החיים? 4.מה מומלץ ליום יום בהקשר לעבודה תזונה(התחלתי לקחת ויטמין סידן עם ויטמין D). 5. אשמח לשמוע כול דבר שיוכלה להוסיף לי בנושא. 6.המלצתך לטיפול בשלב זה?ואם כדאי לפנות למומחה בנושא?אני מירושלים תודה מראש. עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופורזיס בקרסול.

הוספת תגובה

• לעופר

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    20/12/2008

שלום רב. בן כמה אתה? האם הנך חרדי? (זה קשור לסיכון לחסר ויטמין D ) ? האם נבדקה רמת ויטמין D ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עופר
    20/12/2008

תודה ראשית. אני לא חרדי,ולא נערכה לי שום בדיקה לגבי ויטמין D. נראה לי שהאורטפד בעצמו "לא הבין מה נפל עלי". עזרי לי מעט ותשובה לשאלות ששאלתי. האם עלי לעבור לרופא מומחה מתחום אחר לא אורטפדיה? תודה ד"ר ליאנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר

21/12/2008

שלום רב
    בדיקת CT אינה בדיקה טובה לאבחנה של אוסטאופורוזיס. יתכן ורופא מפענח התרשם כי ישנה ירידה בכמות העמם. נראה לי שהדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא משפחה עם כל החומר - יתכן ויש מקום לבצע בדיקת הדמיה לאיבחון של אוסטאופורוזיס - DXA ואם תודגם, לפנות למומחה - בדרך כלל אנדוקרינולוג. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

עופר
    22/12/2008

ראשית תודה על כול ההתיחסות. בסיטי ראו קליטת יתר בקרסול לכן בה הסיטי. שאר הגוף לא היה בעיה,האם מסמן כי הירדה בצפפיות העצם רק בגלל החבלה, אוו לא מחייב ובכול זאות לעשות את הבדיקה שהצעת. תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר

24/12/2008

אתה מתכוון שבמיפוי עצמות ראו קליטת יתר? אנחנו הגענו לשלב שבו אני מרגישה שלהמשיך לייעץ במייל זה לא מקצועי - ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג או ראומטולוג שעוסקים באוסטאופורוזיס - אין כמו לראות את הדברים בעיינים. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו