מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באקלסטה-תופעות לוואידני מור12/01/2009
שלום אני מודאגת מאד מאימי שהחלה טיפול באקלסטה, פעם ראשונה לפני כ 5 חודשים וסובלת מתופעות קשות כגון חום ובחילות וכאבי ראש, אנו מנחים שאלו תופעות לוואי כי החלו מיד עם הטיפול ונשללו אופציות אחרות ע"י בדיקות. מתי הן אמורות לחלוף אם בכלל? אימי סובלת קשות וזה אף פוגע בתפקודה היומיומי המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקלסטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/01/2009נורית שלום רב,
אכן התופעות שאת מתארת אופייניות לטיפול באקלסטה.טיפול זה ניתן בעירוי הנמשך כעשרים דקות אחת לשנה ותופעות הלוואי השכיחות של טיפול זה הינם תופעות הדומות לשפעת.הסימפטומים האלה עשויים להימשך מספר חודשים כי זו התקופה שהאקלסטה נמצאת עדיין בדם.מומלץ לפני הטיפול באקלסטה ליטול אקמול למנוע עלית חום.בכל אופן תופעות הלוואי האלה חולפות אך צריך אורך רוח ולהבא לחשוב שנית לפני קבלת ערוי זה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי עם אקלסטה
yardenana13/01/2009לפני כשלושה שבועות קיבלתי את הטיפול באקלסטה בפעם הראשונה. במשך יומיים עלה לי קצת החום והתחושה הגופנית הכללית הייתה לא נוחה. שאלתי את הרופאה שלי על כך, והיא אמרה שהתחושות האלה נורמליות לגמרי, במיוחד כאשר מקבלים את הטיפול בפעם הראשונה ושהן חולפות אחרי יומיים-שלושה, מה שאכן קרה. לקחתי אקמול וההרגשה הזו עברה אחרי יומיים ואני ממליצה לכל מי שזקוקה לטיפול באוסטיאופורוזיס, לשאול את הרופאה על אקלסטה. עבורי, כחולת אוסטיאופורוזיס עם נטייה לנפילות ושברים, זה ממש כמו הצלת החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקלסטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/01/2009שלום רב,
אקלסטה שייכת לקבוצת הביפוספונטים בדומה לאקטונל ולפוסלאן וניתנת בערוי אחת לשנה.יעילותה אינה טובה יותר מהתרופות האחרות מאותה הקבוצה כמו כן היה לך מזל כי תופעות הלוואי עלולות להימשך תקופה ארוכה כיוון שהפינוי של תרופה זו מהגוף הוא מאד איטי.כמו כן אין לדעת את ההשפעה המיטיבה של התרופה אלא רק כעבור שנה לפחות.
התרופה מיועדת בעיקר לאנשים שאינם יכולים ליטול את התרופות הרגילות לאוסטיאופורוזיס עקב תופעות לוואי בדרכי העיכול העליונים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי אקלסטה
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/01/2009דנה שלום רב,
התופעות לוואי שהינך מציינת בשאלתך עשויות אכן להיגרם מהאקלסטה.כיוון שתרופה זו פינויה מהגוף מתבצע בצורה איטית למדי לכן תופעות הלוואי יכולות להיות ממושכות אפילו יותר מהחמישה חודשים שמהם סובלת אימך.בכל מקרה מומלץ לבצע ברור רפואי לוודא את הגורם לסימפטומים אלה.
באיחולי בריאות שלמה לאימך
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)