טיפול באקלסטה-תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באקלסטה-תופעות לוואי
    דני מור
    12/01/2009

שלום אני מודאגת מאד מאימי שהחלה טיפול באקלסטה, פעם ראשונה לפני כ 5 חודשים וסובלת מתופעות קשות כגון חום ובחילות וכאבי ראש, אנו מנחים שאלו תופעות לוואי כי החלו מיד עם הטיפול ונשללו אופציות אחרות ע"י בדיקות. מתי הן אמורות לחלוף אם בכלל? אימי סובלת קשות וזה אף פוגע בתפקודה היומיומי המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול באקלסטה

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    12/01/2009

נורית שלום רב,
    אכן התופעות שאת מתארת אופייניות לטיפול באקלסטה.טיפול זה ניתן בעירוי הנמשך כעשרים דקות אחת לשנה ותופעות הלוואי השכיחות של טיפול זה הינם תופעות הדומות לשפעת.הסימפטומים האלה עשויים להימשך מספר חודשים כי זו התקופה שהאקלסטה נמצאת עדיין בדם.מומלץ לפני הטיפול באקלסטה ליטול אקמול למנוע עלית חום.בכל אופן תופעות הלוואי האלה חולפות אך צריך אורך רוח ולהבא לחשוב שנית לפני קבלת ערוי זה.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהניסיון שלי עם אקלסטה

yardenana
    13/01/2009

לפני כשלושה שבועות קיבלתי את הטיפול באקלסטה בפעם הראשונה. במשך יומיים עלה לי קצת החום והתחושה הגופנית הכללית הייתה לא נוחה. שאלתי את הרופאה שלי על כך, והיא אמרה שהתחושות האלה נורמליות לגמרי, במיוחד כאשר מקבלים את הטיפול בפעם הראשונה ושהן חולפות אחרי יומיים-שלושה, מה שאכן קרה. לקחתי אקמול וההרגשה הזו עברה אחרי יומיים ואני ממליצה לכל מי שזקוקה לטיפול באוסטיאופורוזיס, לשאול את הרופאה על אקלסטה. עבורי, כחולת אוסטיאופורוזיס עם נטייה לנפילות ושברים, זה ממש כמו הצלת החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקלסטה

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    14/01/2009

שלום רב,
    אקלסטה שייכת לקבוצת הביפוספונטים בדומה לאקטונל ולפוסלאן וניתנת בערוי אחת לשנה.יעילותה אינה טובה יותר מהתרופות האחרות מאותה הקבוצה כמו כן היה לך מזל כי תופעות הלוואי עלולות להימשך תקופה ארוכה כיוון שהפינוי של תרופה זו מהגוף הוא מאד איטי.כמו כן אין לדעת את ההשפעה המיטיבה של התרופה אלא רק כעבור שנה לפחות.
    התרופה מיועדת בעיקר לאנשים שאינם יכולים ליטול את התרופות הרגילות לאוסטיאופורוזיס עקב תופעות לוואי בדרכי העיכול העליונים.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אקלסטה

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    14/01/2009

דנה שלום רב,
    התופעות לוואי שהינך מציינת בשאלתך עשויות אכן להיגרם מהאקלסטה.כיוון שתרופה זו פינויה מהגוף מתבצע בצורה איטית למדי לכן תופעות הלוואי יכולות להיות ממושכות אפילו יותר מהחמישה חודשים שמהם סובלת אימך.בכל מקרה מומלץ לבצע ברור רפואי לוודא את הגורם לסימפטומים אלה.
    באיחולי בריאות שלמה לאימך
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו