זומרה וטיפולי שיניים מורכבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זומרה וטיפולי שיניים מורכבים
    תמר
    20/01/2009

אני מקבלת זומרה אחת לשישה חודשים לאוסטיאופורוזיס. כעת אני צריכה לעבור טיפולי שיניים מורכבים ביותר - עקירות והשתלות. אני חוששת מתופעות הלוואי של הזומרה על עצם הלסת. האם הפסקה של נטילת זומרה תעזור? אם כן, כמה זמן כדאי שיעבור בין המנה האחרונה לתחילת טיפולי השיניים? (מצב האוסטיאופורוזיס שלי לא חמור, ובזכות הזומרה אפילו "התקדמתי" לאוסטיאופניה בלבד, לכן אוכל להסתכן לדעתי בהפסקת הטיפול או במעבר לאקטונל או פוסלן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    21/01/2009

שלום רב.
    ישנם מקרים, גם אם מעטים של הפרעה בריפוי פצעים בלסת במטופלי זומרה, אם כי לרוב מדובר לא בחולי אוסטאופורוזיס, אלא באנשים עם סרטן שקיבלו את התרופה מסיבות אחרות. בכל אופן, לדעתי מומלץ לקחת פסק זמן מהטיפול - ולחזור אליו אחרי טיפולי שיניים. לגבי כמה זמן להמתין - אין תשובה מדעית לשאלה זאת. התרופה נשארת בעצמות זמן רב. נראה לי שמספר חודשים זהו זמן סביר. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו