מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ואוסטואופורוזיספשוש10/03/2009
אני מאובחן במחלת מעי דלקתית. מכל שיטות הטיפול שניסיתי כרגע מטופל בהצלחה על ידי שיטת טיפול אלטרנטיבית ובעקבות הטיפול המוצלח הורדתי את התרופות. כל בדיקות הדם שלי תוקנו ושופרו על ידי תזונה נטורופתית למעט פרט אחד : היפוקלציאוריה. צפיפות העצם ורמת הויטמין D תקינים. לאור ניסיון העבר המר במשך שנים עם כל מוצרי החלב (בדגש על המילה כל, ולא רק חלב ניגר) הורדתי אותם לחלוטין מהתפריט. אני נתקל באטימות מצד רופאים אנדוקרינולוגים שפגשתי שלא מבינים שבחרתי בדרך טבעית שאיננה כוללת מוצרי חלב ו/או כדורים מכל סוג. לדברי מספר נטורופתים ואף תזונאים קלינים שפגשתי לא ניתן להגיע לרמה שנקבע לי על ידי הרופא על ידי תזונה (בדרך טבעית כפי שבחרתי) לאור האילוצים (תזונה המתאימה למחלת המעי שלי ואילוצים אחרים כגון כמות הקלוריות למשל מאכילת פירות יבשים על מנת להגיע לכמות הנדרשת על ידי הרופא 1200 מ"ג ביום). הצעתי כלפי רופאי לשמור על השלד באמצעות הפעילות הגופנית נדחתה. שאלותי: א. האם אין תרבויות נוספות בגלובוס כגון למשל באפריקה ובמזרח הרחוק שאינם צורכים מוצרי חלב כלל ועדיין צפיפות העצם שלהם תקינה ? האם גם הם היו מקבלים (אילו היו נבדקים על ידי אנדוקרינולוג מערבי) כדורי סידן לבליעה או הנחיה להרבות במוצרי חלב (לפחות שלושה ביום !!!) ? ב. מה עלי לעשות ? מצד אחד, הצלחתי באמצעות התזונה הטבעית לתקן כמעט את כל הערכים ולהגיע להפוגה מבחינת המחלה הדלקתית שלי. הגסטרו מרוצה. אבל האנדוקרינולוג לא. אני מתכוון להמשיך בדרך הטבעית שלי אולם נוצר מצב שהרפואה המערבית רואה אותי כמטופל שמסרב לקבל את הטיפול המוצע לו (לא רוצה לקחת כדורים מכל סוג ולא לאכול מוצרי חלב). כמובן שאני רוצה להיות בריא. אולי תוכלו לייעץ לי בבקשה מנסיונכם ? ג. מבחינת הנטורופתיה המצב של ערכי הסידן הנמוכים שלי בבדיקת שתן (איסוף 24 שעות) כלל וכלל אינו בעייתי. הוא נובע מכך שכמות החלבון מן החי שאני צורך קטנה מה שגורר הפרשת סידן נמוכה בשתן וכן המזון שאני צורך איננו מתועש כלל (נחשב בסיסי). האם הטיעון הזה מתקבל על ידי הרופאה המערבית (אשמח אם תפרטו מדוע לא....) תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפשוש
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק11/03/2009שלום רב.
שאלות קשות אתה שואל.
ראשית, מאזן הסידן בגוף מושפע מגורמים רבים (חלקם הזכרת) וכמות סידן נמוכה בשתן יתכן ומצביעה על כך שהגוף "חוסך" את הסידן , ע"י מניעת הפרשתו לשתן וזהו ביטוי למידה מסויימת של "גרעון" . האם נבדקה רמת PTH והאם היא תקינה? על איזה ערכי סידן, זרחן, ויטמין D וסידן בשתן אנחנו מדברים? האם ניסית מוצרי חלב סויה? האם ניסית מזונות עתירי סידן שאינם מוצרי חלב - שקדים, טופו, סומסום ומוצריו. ? אל תשכח שתרבויות שעליהן אתה מדבר הסתגלו משך דורות דורות לתזונה דלה במוצרי חלב ואילו אצלך , המערכת "רגישה" יותר. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)