אקטונל וגיל הפוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקטונל וגיל הפוריות
    אמא
    13/03/2009

שלום רב, אני בת 35, סובלת מזה שנים מבעיות צפיפות עצם. יש לי שני ילדים, וכל פעם אחרי ההריון ה-PTH שלי משתגע.. כרגע אני מטופלת בסידן וויטמין D והרופאה שלי רוצה שאתחיל לקחת אקטונל במשך לפחות חצי שנה. עם זאת, היא לא יכלה להגיד לי מה ההשלכות של התרופה על נושא כניסה להריון, חוץ מזה שאסור לקחת אקטונל בהריון. לפיכך יש לי שתי שאלות: א. כמה זמן לפני כניסה להריון צריך להפסיק לקחת אקטונל. ב. האם בכלל כדאי לקחת את התרופה הזו בגיל הפוריות? (אם אין עם התרופה הזו ניסיון בגיל הפוריות - אני מעדיפה לא להיות "שפן הניסיונות" לצורך העניין...). - אולי עדיף לחכות עוד כמה שנים, עד שאהיה בטוחה שאני לא מתכננת עוד ילדים? תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקטונל וגיל הפוריות

הוספת תגובה

• ל"אמא"

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    13/03/2009

שלום רב
    שאלו זו מטרידה נשים לא מעטות ואנדוקרינולוגים לא מעטים. העובדות הן כאלה:
    1. הדאגה מפני מתן אקטונל ותרופות מסוגה בהריון נובעת ממחקרים בבעלי חיים, כאשר קבלו תרופות אלו בהריון, נגרמו בעיות אצל העוברים. לכן במשך רוב שנות קיומן של התרופות (כעשור פלוס) הן לא ניתנו לנשים בגיל הפוריות באופן גורף.
    2. התרופות נשארות בעצמות למספר שנים, גם לאחר הפסקתן - עוד סיבה לחשש
    3. יחד עם זאת, מצטבר מידע, ממקרים שנשים קבלו ב"טעות" בין ההריונות ואף ותחילת ההריון ובכל המקרים הללו - לא היה כל נזק לעובר. מדובר במידע בהקף קטן.
    4. מכל האמור לעיל - אין איסור מוחלט לקבל את הטיפול אלא כל מקרה נשקל לגופו ובכובד ראש. לרוב "שומרים" את הטיפול למקרים קשים של אוסטאופורוזיס עם שברים חוזרים.
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    16/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו